2143 четения

Благодетели от Велико Търново спасиха пет новородени катерички

Добри хора от старата столица помогнаха за спасяването от сигурна смърт за пет бебета катерички. Новородените останали без майка, след като изпаднали от гнездото, в което се появили на бял свят край село Стефан Стамболово. На малките гризачи се натъкнало английско семейство, което живее в района. Чужденците сигнализирали за бедстващите животинки сирачета на зеления телефон на РИОСВ – Велико Търново.

Експертката, която приела обаждането във ведомството, прибрала петте бебета вкъщи. Тя и членовете на семейството й започнали за обрижват малките катерички, да ги хранят и да им осигуряват всичко необходимо.

Малките гризачи са на възраст около три седмици, затова се наложило да им се прилагат специализирани грижи.

Сирачетата са транспортирани в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Новодошлите катерички са настанени в бебешката стая на медицинското фауна заведение  и са поверени на най-опитните „гледачи“.

„Ако искате да помогнете на екипа ни в мисията по спасяването на дивите сирачета на България, можете да го направите дистанционно, със СМС на стойност 1 лев, на номер 17 777 и текст DMS OREL Ние и катеричоците ви благодарим!“, призовават от специализираната ветеринарна клиника.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!