46 четения

Фондация „Дякония и мисия“ ще подкрепи Дома за стари хора във В. Търново и приюта в Нови хан

МЕСТНАТА ФОНДАЦИЯ „ДЯКОНИЯ И МИСИЯ“ ОРГАНИЗИРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА за пътувания на обитателите на Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Акцията ще се проведе в неделя (24 май) след традиционната литургия пред храма „Възкресение Христово“ в старата столица, намиращ се в парк „Руски гробища“. Представители на организацията и доброволци ще продават ръчно изработени картички и други изделия от 10:30 до 14:00 часа при спазване на всички изискванията за безопасност.

„През изминалата година осигурихме 102 безплатни места за нашите пътувания на възрастни от дома във Велико Търново и на хора в тежко положение. С набраните средства ще продължим да реализираме тази наша кауза, която е част от социалната дейност на фондация „Дякония и мисия”, сподели председателят й Стефка Кънчева – преподавател в Богословския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Фондацията ще подкрепи и Дома за сираци на отец Иван в Нови хан и Якимово. До края на месеца желаещите да помогнат могат да занесат хранителни продукти, перилни и почистващи препарати в същия храм, като дарения ще се приемат всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!