„Етър ВТ“ с писмо до БФС, иска мачът с „Витоша“ да е по едно и също време с този на „Царско село“ и „Черно море“

Писмо до БФС с копие до компанията „Нова Бродкастинг Груп“, която държи телевизионните права за Първа лига, изпрати ръководството на „Етър ВТ“. От великотърновския клуб настояват мача на „виолетовите“ срещу „Витоша“ да бъде по едно и също време с този на „Царско село“ с „Черно море“. Причината е, че двете срещи ще определят класирането в група „А“ и ще предопределят съдбата на отборите в нея. Първите два в подреждането продължават в битката за 7-10 място, третият отива в групата за 11-13 място. При победа на етърци над „Витоша“ (мачът е в четвъртък от 18:30 часа) решаващ става двубоят „Царско село“ – „Черно море“, в който домакините се нуждаят от 1 т., за да изпреварят великотърновци, докато при загуба от варненци „виолетовите“ ще са по-напред. Затова ръководството на „Етър ВТ“ настоява да бъде променен началният час на мача „Витоша“, който също да започне в 20:45 часа, както този на „Царско село“.

„Мотивите за нашата молба са:

1. Огромен спортен залог на двата тима „Етър“ и „Царско село“ за разпределение на местата в Група А, които дават шанс за предварително спасение от изпадане.

2. Спазване на основната функция на спорта и в частност футбола – честна игра (феърплей).

3. Появилите се в медийното пространство изказвания на старши треньора на „Витоша“ за опити за въздействие на срещата им с „Царско село“.

4. Свеждане до минимум на всички неспортни фактори и зависимости при оформяне на класирането в груповата фаза на първенството.

5. Максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора „единично домакинство“ в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране (цитат от изпратени документи на БФС)“, пише в писмото на великотърновския клуб.

Междувременно „Етър ВТ“ стана един от десетте български клуба, които получиха коефициент от УЕФА за участие в Лига Европа. Причината е, че тимът от старата столица все още има шанс да участва в евротурнирите, като първо трябва да победи „Витоша”, а „Царско село” да загуби от „Черно море”. После „виолетовите“ е необходимо да надиграят като гости първенеца от другата четворка, да спечелят и мача за 7-8 място, а после и баража за Лига Европа. В случай че успеят, етърци ще са с коефициента на България – 3.475.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *