59 четения

Подновяват сезона в леката атлетика при строги противоепидемични правила

Великотърновският клуб „Атлетика 2012“ с участие в София и Койнаре

Сезонът в леката атлетика у нас се подновява от днес с 28-ия Мемориал „Митето“ в Койнаре, а за 3 юли е насрочен Мемориал „Веселин Даскалов“ в Луковит.

На 4 и 5 юли ще се проведе първият национален шампионат по лека атлетика за лятото – по многобой за мъже и жени, юноши и девойки под 18 години. Великотърновският клуб „Атлетика 2012“ ще участва на шампионата по многобой под 18 години и на мемориала „Митето“, съобщи треньорката Людмила Георгиева.

Междувременно от БФЛА публикуваха правила за условията за провеждане на състезания от спортния календар по време на извънредната епидемична обстановка.

Според тях не се допуска провеждане на техническа конференция преди състезание. Формулярите за отпадане от заявка за участие се изпращат само по електронен път. При влизане на стадиона състезатели, треньори, съдии, длъжностни лица и други са длъжни да използват дезинфектант. Задължителна е дистанцията между хората от 2.50 метра.

Веднага след приключване на дисциплината атлетът трябва да напусне зоната на състезанието, изключение се прави ако е включен в церемония за награждаване или подлежи на допинг контрол.

Проверките се извършват при изчакване на разстояние не по-малко от 2.50 м между отделните състезатели и между състезател и съдия. При провеждане на дисциплините от група хвърляния, уреда, които ще се използва, задължително се дезинфекцира преди всеки опит.

Забранява се ръкостискането, не се допуска използването на съблекални и бани на стадиона, всички съдии, длъжностни и технически лица трябва да са с поставена защитна маска за лице. Зрителите се настаняват най-малко през две седалки. Забранява се консумацията на храни и напитки (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки лично носи за собствена консумация по времето на състезанието).

Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци, генерирани по време на състезанието, всеки самостоятелно изхвърля задължително в специален кош за отпадъци с капак. Не се допускат до състезанието лица, които не спазват хигиенните и противоепидемични мерки и настоящите правила.

Всеки участник в състезанието се включва доброволно и на свой риск и отговорност, подчертават от Федерацията по лека атлетика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!