670 четения

Доц. д-р Атанас Мангъров ще говори във В. Търново за ситуацията около коронавируса

ШЕФЪТ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА КЪМ ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА – СОФИЯ, ДОЦ. Д-Р АТАНАС МАНГЪРОВ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩА МЕЖДУ ЛЕКАРИ, ПОЛИТИЦИ И ГРАЖДАНИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, посветена на последствията и необходимите действия от страна на властите по отношение на коронавируса. Инфекционистът ще гостува в пресклуба на БТА в старата столица в четвъртък от 17:00 часа.

Доц. д-р Мангъров в последните седмици всекидневно прави изчисления на новозаразените с COVID-19, хоспитализираните и броя на извършените PCR тестове. Той използва личния си профил във Фейсбук, за да сподели впечатленията си от развитието на пандемията у нас.

Наскоро бившият член на вече нефункциониращия медицински съвет към кабинета „изчисли“ колко струва на държавата един тест и се оказа, че сумата е четирицифрена. След последните му изказвания са, че карантината е била безсмислена, тъй като нивото на заболеваемост в момента е същото, каквото е било по време на извънредното положение.

ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ И ПОЛОВИНА ДОЦ. Д-Р МАНГЪРОВ ВЛЕЗЕ В ОСТЪР ЗАДОЧЕН КОНФЛИКТ С Д-Р СИБИЛА МАРИНОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Шефката на Отделението по реанимация към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ го обвини, че разпространява неистини в публичното пространство, и подаде сигнал срещу него до Етичната комисия на БЛС. Освен това тя инициира и петиция в подкрепа на действията си. Повод за раздор стана изказването на началника на Детската клиника към Инфекциозна болница, че ще се увеличат хоспитализациите на болни от коронавирус, след като от август цената на клиничната пътека стане двойно по-висока – 1200 лв.

Няколко дни по-късно обаче последва насрещна жалба от петима медицински специалисти. Те на свой ред сигнализираха Етичната комисия за „клеветнически пасквил“ от страна на д-р Маринова по адрес на инфекционистта.

Все още няма становище по двете жалби до БЛС.

На срещата в четвъртък в старата столица ще участва и клиничният лекар от Русе д-р Георги Тодоров. Той пък през май сподели мнението си, че да се противодейства на въздушно-капкова инфекция с наложените мерки от Националния оперативен щаб и правителството, е равносилно на това да бориш муха с танк.

На обсъждането ще присъстват още началникът на Клиниката по неврохирургия в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна, доц. д-р Георги Кючуков, председателят на партия АБВ Румен Петков и областния председател на политическото формирование адвокат Николай Илчев.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Доц. д-р Атанас Мангъров ще говори във В. Търново за ситуацията около коронавируса

  • 23.07.2020 в 17:08
    Permalink

    защо са извикали политик, а не лекар?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!