Напълно обновяват четири местни гимназии

Четири професионални гимназии във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани със средства по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Вече са избрани изпълнители за строителните дейности по сградите на държавните учебни институции, а работата стартира от Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“. В това училище предстои саниране на сградата, смяна на старата дограма, боядисване, монтиране на нови инсталации – ВиК и електрическа, поставяне на топлоизолация, ремонт на класните стаи и санитарните помещения. Ново ще бъде и осветлението. Целият ремонт е на стойност около 1,3 млн. лева.

По проекта предстои обновяване на още четири държавни училища. В Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ работата започва следващата седмица. Избрани са изпълнители и за дейностите в Професионалната гимназия по туризъм и в Старопрестолната гимназия по икономика.

Със средства по ОП „Региони в растеж“ в старопрестолния град изцяло бяха обновени още три училища и три детски градини, които са общински – СУ „Владимир Комаров“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Георги Раковски“, ДГ „Пролет“, ДГ „Рада Войвода“ и ДГ „Ален мак“. По още един проект на общината се ремонтира и Средно училище „Емилиян Станев“, където финансирането е от Националния доверителен екофонд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.