106 четения

Създават Съвет по въпросите на социалните услуги в областния град

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ СТРУКТУРИРАН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ. Това формирование ще бъде разкрито по повод обнародвания Закон за социалните услуги и ще има за цел да подпомага извършването на анализ на потребностите на населението в общината и ефективността на социалните услуги. В Съвета ще участват представители на териториалните структури на социалното, здравното министерство, образователното и вътрешното министерство, частни доставчици на социални услуги, юридически лица и т.н.

Сформирането ще бъде направено с решение на Общинския съвет, а предложенията кои да са участниците в звеното са поверени на кмета инж. д-р Даниел Панов.

21 са посочените от градоначалника на старата столица, предстои да бъдат одобрени на редовното заседание на местния парламент.

Сред тях попадат Анжела Досева – началник на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Миглена Николова – главен експерт в отдел „Медицински дейности“ в РЗИ, Марта Николова – старши експерт по организация на средното образование в РУО, старши инспектор Невен Инджов – началник група „Териториална полиция“ в Районното управление. В списъка попадат още представители на дарителски сдружения, родители на деца с увреждания, потребители на различни социални услуги и т.н.

След утвърждаването на членовете Съветът ще има право да изпълнява и допълнителни функции, възложени от Общинския съвет.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!