Дом за дементно болни в Свищовско пламна от коронавирус

Инфекцията влезе в още една детска градина и две училища в община В. Търново

 

COVID-19 СЕ ЗАГНЕЗДИ В ПОРЕДНО СОЦИАЛНО ЗАВЕДЕНИЕ В РЕГИОНА. Установени са 18 инфектирани души, живеещи в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в свищовското село Овча могила. Положителен тест са дали и шест човека от персонала на институцията. Направена е организация по изолиране на заразените, определени са служители, които да се грижат само за заболелите, а други – за здравите. От РЗИ Велико Търново са издали предписание за почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в сградата. За съмнителни случаи в Дома за дементно болни се заговори още в края на миналата седмица, тъй като част от потребителите са проявили характерните за заболяването симптоми.

Заразата се вмъкна и в още една детска градина в старата столица. Учителка от забавачката „Евгения Кисимова“ е била диагностицирана, а контактните с нея деца и колеги остават под карантина.

Пегагог от началния етап на обучение в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец също е дал положителен PCR тест.

Констатиран е и инфектиран ученик от четвърти клас на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Неговите съученици преминават от присъствено в електронно обучение.

В сряда са доказани 109 случая, с които общо диагностицираните стават 2366.

В БОЛНИЦА СА ПРИЕТИ РЕКОРДЕН БРОЙ ПАЦИЕНТИ С COVID-19 – 220 ДУШИ. Под домашно лечение също за първи път има толкова много носители на заразата – 1074. Близо 1500 човека са карантинирани, а 981 са успели да се преборят с коронавируса.

Още две жертви взе инфекцията в региона. Починали са мъж на 75 години и жена на 73 години. Общият брой на издъхналите след боледуване от коронавирус в областта е 91.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.