Жителите на Павликени в готовност за блокада на строежа на петия лот на АМ „Хемус“

Недоволството е заради недовършен обходен път на града

 

Жителите на Павликени в готовност за блокада на строежа на петия лот на АМ „Хемус“. За нарастващото недоволство сред местното население предупреди публично кметът на общината инж. Емануил Манолов.

„Разговарял съм с хората и те възнамеряват да излязат на протести и с живи вериги да стопират строителствотона трасето, ако преди това Пътната агенция не довърши обходния път на града. Той е започнат преди близо четири десетилетия и въпреки настояванията ни, не е доизграден“, подчерта инж.Манолов.

Градоначалникът припомни, че обходът на Павликени е на фаза обществена поръчка за проектиране, която все още не е приключена в Пътната агенция. За завършване на пътя с обща дължина от близо пет километра над 4500 жители се включиха в протестна подписка, която бе внесена в МРРБ.

„Искрено се надяваме обходното трасе, за което са необходими около 6 млн. лева, да бъде изградено преди участъка от магистрала „Хемус“. Ако това не се случи тежкотоварните камиони с инертния материал ще потрошат улиците в града, защото ще се наложи да превозват милиони тонове фракция от близките кариери“, обясни инж.Емануил Манолов.

Управникът уточни, че девет фирми кандидатстват за проектирането на обходния път на Павликени, след това трябва да бъде обявена обществена поръчка за самото строителство.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *