С тържествен марш и празничен звън на всички църковни камбани Велико Търново ще отбележи 144 години от освобождението си

Велико Търново ще отбележи 144 години от освобождението си на 7 юли. Честването ще започне в 9 ч. в Катедрален храм „Рождество на Света Богородица“ с благодарствен молебен за здраве и благоденствие. От 11,00 ч. ще бъдат положени цветя в памет на загиналите за свободата на България на паметната плоча пред военния клуб. В 11,10 ч. пред паметник „Майка България“ ще бъде произнесено празнично слово и ще се състои военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност. Пред сградата на общината в 11,30 ч. ще премине почетният караул в тържествен марш. С празничен звън на всички църковни камбани точно в 12 ч. ще завърши мероприятието, организирано от Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски” и Великотърновската Света митрополия.

В 21,45 ч. на площад „Цар Асен І” великотърновци и гостите на града могат да видят аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *