„Фолклор и класика с музиката на Георги Андреев“ ще представи „Симфониета“ – Враца, под звездите на Царевец

Концертът е част от афиша на „Сцена на вековете“

На 21 август от 21,00 ч. „Симфониета“ – Враца, ще представи на крепостта Царевец във Велико Търново проекта „Фолклор и класика с музиката на Георги Андреев“. Концертът, в който ще участват и гостуващи солисти, певци и музиканти от Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, е част от афиша на VI летен фестивал на българските оперни театри „Сцена на вековете“.

На историческата крепост Царевец гостуващите музиканти и „Симфониета“ – Враца, ще дирижира композиторът Георги Андреев, който е и ненадминат майстор на гъдулката. Музикантите ще изпълнят негови авторски песни и пиеси, сред които „Аспарух“, „Крайдунавска“, „Виолира“, „Чичовата” и обичани народни песни.

Георги Андреев е главен диригент на Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, има зад гърба си множество пиеси за оркестър, за хорови и солови изпълнения.

Като подарък за публиката след края на концерта ще бъде излъчено аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Фестивал „Сцена на вековете“ 2021 продължава със спектаклите на Театрално-продуцентски център – Варна, на 26 август – операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт, и мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ на 29 август.

На 4 септември на Царевец ще е спектакълът „Поетите и музиката“ на Пловдивската опера, а финал на сезона ще постави Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ с мюзикъла „Българи от старо време“ на 10 септември.

Летен фестивал „Сцена на вековете“ е най-успешният и дългогодишен културен проект на Община Велико Търново, който се реализира с подкрепата на Регионалния исторически музей и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2021 – 2022.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.