Предлагат да се вдигне прагът на бедност

Има пари за компенсации да скъпия ток, заяви Васил Велев от АИКБ

Да се увеличи прагът за бедност у нас, както и компенсация на училищата заради високите цени на тока и газа. Това предлага КНСБ, съобщи президентът на синдиката Пламен Димитров.

„Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара „Пътища“, с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили“. Това заяви Васил Велев от АИКБ в „Твоят ден“.
Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък 1 млрд.

„Пари има, за да се разплатят хората, които са си свършили работата, както и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Има натиск от членовете на АИКБ за протестни действия“, разкри той.

От своя страна Пламен Димитров сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени, не е имало и аванс. Договорката е била да бъдат платени до миналия петък, но това не е сторено.

 

istock
По думите му мнозина имат и заеми, които не могат да изплатят. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *