В Килифарево събират средства за видеонаблюдение

Инициативата е изцяло на жителите на градчето

 

В Килифарево събират средства за изграждане на система за видеонаблюдение, а инициативата е изцяло гражданска. Стигнало се е до нея, след като от години се повдига въпросът за поставяне на камери, но не се намира общинско финансиране. Местните решават да поемат нещата в свои ръце. „Всичко е съгласувано и с полицейското управление на града. Огледано е от специалисти, изчислено е какво ще е необходимо. Имаме оферта за 2790 лв., а в нея влиза освен закупуването на камери и окабеляването“, споделят пред „Борба“ инициаторите.

Камерите ще бъдат захранвани с постоянен интернет, а местният интернет доставчик поема изцяло безвъзмездно захранването им, както и поддръжката. В проекта е заложено поставянето на 8 камери на всеки вход и изход на града. Целта е да се повиши качеството на живот на жителите чрез осигуряване на по-голяма сигурност, контрол на пътната обстановка, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

„Надяваме се да се намали и битовата престъпност. Последните месеци имаше няколко опита за кражби в къщите“, казват още организаторите.

Всеки желаещ да се включи може да го направи в обособените кутии в кафе „Базо“, EasyPay и супермаркет „СВА Велес“.

Дияна ГАНЕВА

Снимка: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *