Образование

45 години от създаването си отпразнува детска градина „Иванка Ботева“

Малчуганите изнесоха спектакъл „Пъстроцветното влакче на детството“

45 години от създаването си отбеляза детска градина „Иванка Ботева“ във Велико Търново. С концерт спектакъл „Пъстроцветното влакче на детството“ малчуганите от всички групи зарадваха гостите на празника.

Танц на дъгата, красиви мажоретки, детска въртележка, народни танци и деца, облечени като пчелички и пеперуди, заслужиха аплодисментите на всички присъстващи. Още в началото те преминаха през арка от балони, а малките знаменосци дефилираха в двора на детската градина.

Особено атрактивно беше изпълнението на танго по двойки, в което младите кавалери захапаха червени рози и коленичиха пред своите дами. А бившата възпитаничка на детската градина Каролина Дичева се обърна с поздрав към децата, техните родители и учителите.

Празнично слово произнесе и директорът на детската градина Светла Георгиева. Тя призова за аплодисменти за децата, които определи като уникални.

„Благодарим за радостта, с която изпълнихте нашите сърца, и за красотата, с която ни наградихте чрез вашите песни и танци. Уважаеми колеги, уважението, което блика в очите на децата и родителите, е заслужено. Всеки ден нашето ежедневие е изпълнено с много емоции и красота, защото живеем в приказен свят. Светът на нашите малки възпитаници, които всеки ден ни даряват със своята чиста обич. С чистотата на мислите си и любопитството си“, каза в словото си Светла Георгиева и изрази признателност към всички бивши и настоящи служители на детската градина.

Децата бяха поздравени и от заместник-кмета Нейко Генчев. Той сподели, че 45 години са хубава, младежка възраст и изрази увереност, че най-хубавото предстои.

„Ето защо искам да пожелая на всички да сте здрави, вдъхновени и да посрещате и изпращате всеки ден с радост. Една африканска поговорка казва, че децата са нашата награда в живота, нашата единствена награда от живота. Поговорката е африканска, но не вярвам някой да не се съгласи с нея“, беше част от обръщението на Нейко Генчев.

Сред гостите на празника бяха областният координатор на Отечествения съюз Станка Палазова и общинското ръководството на организацията в лицето на председателя Елена Мачковска и секретаря Светомира Балевска. Те подариха на детската градина специален колаж от снимки, които са запечатали учредяването на първия клуб „Христо Ботйов“ във Велико Търново.

„Ние можем да бъдем спокойни, че тук се възпитава и расте едно умно и ученолюбиво поколение, затова сме спокойни и за бъдещето на България“, каза Станка Палазова.

Тържеството уважиха още деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева и директорът на дирекция „Образование“ в Община Велико Търново Пенка Игнатова. Празникът завърши с дружно изпълнение на песента „Детска планета“.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *