Горещи новиниИкономика

Община В. Търново продаде хотел „Трапезица“ за 1,7 млн., парите влага в ремонт на улици

ЗА 1,7 МЛН. ЛВ. ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРОДАВА ХОТЕЛ „ТРАПЕЗИЦА“ НА КОМПАНИЯТА „ВИМАРД ИНВЕСТ“, която държи известната верига ресторанти „Щастливеца“, решиха общинските съветници от старата столица. Условие за сделката обаче е парите да бъдат похарчени за ремонт на улици в болярския град. Освен парите от продажбата в местната хазна ще постъпват и поне 100 хил. лв. годишно от данък сгради и такса смет. Хотелът, който е последният голям обект общинска собственост, не функционира от 10 години, като досега така и не се намери желаещ да го наеме. Новият собственик има 35 идеални части от него, а кметството – останалите 97%, които спечели след продължителни съдебни дела.

3 thoughts on “Община В. Търново продаде хотел „Трапезица“ за 1,7 млн., парите влага в ремонт на улици

  • Сега ще им дадете и паркоместа на Халите в нарушение на всички разпоредби на ЗОС, а живущите да го д…И без това сега колите им за разнос се паркират точно пред заведението и никой не ги санкционира!

    Отговор
    • Абсолютна далавера. Общината не го използва умишлено, за да каже един ден, че трябва да го продаде ! От Гербери какво да очакваш друго ?

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *