Водещи новиниОбщество

Слаб интерес към отстъпката от 25 ст. на литър гориво в областния град

НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПРИ КОИТО КЛИЕНТИТЕ ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА КОМПЕНСАЦИЯ ПРИ ПОКУПКА НА ГОРИВА. Отстъпката от 25 ст. на литър при зареждане влезе в сила в събота, но облекчението изобщо не подейства примамливо за водачите. Пред „Борба“ шофьори коментираха, че компенсацията не се усеща и мярката е твърде закъсняла. При пълен резервоар бонусът средно е около 12 лв., което е нищожно малко.

Желаещите да заредят с отстъпка при зареждане на гориво трябва да покажат малкия талон на колата си, за да удостоверят, че става дума за физическо лице. Отстъпката се приспада автоматично при плащането на касата. Облекчението с 25 ст. на литър е за бензин А 95, дизел, метан или пропан-бутан. То обаче важи само за притежателите и ползвателите на леки коли, категория М1, дву- или триколесни мотопеди или мотоциклети, категория L.

Препоръчително е, преди да заредят гориво, клиентите да попитат в обекта дали се прилага отстъпката от 25 ст. на литър, съобщават от НАП. От ведомството посочват още, че няма ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията при ползване на компенсацията.

Малките бензиностанции, които не могат да приложат отстъпката, не планират да я въведат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *