Горещи новиниОбщество

Площадка за кучета в кв. „Бузлуджа“ няма да има

По искане на живущи кметът Даниел Панов спря обекта

Без парково пространство за разходка и игра на домашни кучета ще бъде теренът край блокове №26, №27 и №9  в най-големия кв. „Бузлуджа“ във Велико Търново. За обекта Общината ще търси друга локация, която е по-отдалечена от жилищните сгради. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Деян Хаджийски по време на среща с жители на квартала.

Деян Хаджийски обясни на хората, че лично кметът на старопрестолния град Даниел Панов е разпоредил спирането обекта, след като е разгледал исканията на живеещите в района на трите блока. А теренът, който бе предвиден за площадка за кучета, ще бъде облагороден, залесен, предвижда се поставяне на пейки, могат да се монтират уреди за игра на децата и за спорт, каза още Деян Хаджийски. Той посъветва местните да изберат как точно да изглежда зелената площ.

В. „Борба“ първи писа за бъдещата площадка за разходка на кучета, след като бдителна жителка на квартала написа жалба срещу изграждането й. Публикацията предизвика бурни реакции и от привърженици, и от противници на идеята. В спора между тях надделяха тези, които смятат, че единствената останала поляна в кв. „Бузлуджа“ по-добре е да си остане или да се използва за други цели.

 

4 thoughts on “Площадка за кучета в кв. „Бузлуджа“ няма да има

 • Да махнат и тази на Триъгълника. Постоянен лай, кучешки *айна, взеха борчетата да съхнат, стопаните стоят и чоплят семки, пият бира, пушат цигари и това е „разхождане“ на кучета. Мястото на такива съоръжения е както и тук са решили далече от жилищни блокове.

  Отговор
 • Браво на бдителната ни съгражданка и на някои бдителни съграждани. Това беше пример, за активно гражданско общество. Благодарности и на кмета и на Баце!

  Отговор
 • Те вече си изляха бетонните стъпки. Сега да ходят да си ги махат. Малоумници!

  Отговор
 • Да почистват изпражненията. Стоянки с кисийки , кошчета за боклук, това са задължителни неща.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *