Спорт

Тестват реферите и делегатите от Северозапада на стадион „Ивайло“

Семинарът на футболните съдии и делегати, обслужващи шампионата на Северозападна трета лига и на реферите от ранглистите на групите U15 и U17, е в неделя във В. Търново. В старата столица ще се съберат арбитри от града домакин, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Програмата предвижда от 10,00 часа на стадион „Ивайло“ да започне покриване на физическите нормативи (6х40 метра и 75м/25 м – 10 обиколки). При лошо време бягането ще е в закритата писта, а при хубаво ще се ползва откритата. Разделените на групи съдии ще решават комбиниран и теоретичен тест върху правилата на играта в залата за пресконференции на стадион „Ивайло“.

Семинарът на съдиите ще бъде открит официално в 13:30 часа от председателя на Зоналния съвет Бончо Генчев и от заместник-председателя на СК към БФС Георги Йорданов. Новостите и промените в правилата на играта ще бъдат представени на реферите от бившия международен асистент-съдия Николай Петров.

От 10 до 11:15 часа тестовете ще решават делегати, които ще чуят и анализа за представянето си през есенния полусезон от Светослав Стефанов – председател на СТК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *