Общество

ЗЕЛЕНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА ФЕСТИВАЛА „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО

В края на най-зеления месец от годината – 30 април, Националният фестивал „Семе българско” в Севлиево ще предложи поредица атрактивни и образователно-занимателни зелени инициативи.

 

Верните приятели на фестивала – „Зелени Балкани“, Природен парк „Българка“ и „Гората.БГ“ отново ще бъдат в парк „Казармите“, за да зарадват посетителите с множество активности, подкрепящи природата.

 

На своя специализиран щанд най-старата природозащитна неправителствена организация – „Зелени Балкани“, ще представи дейността си по опазване на редки видове и местообитания в България и ще даде възможност на малки и големи природолюбители да научат любопитни факти за някои от защитените видове птици – черен и белоглав лешояд, червеногуша гъска, белошипи ветрушки.

 

Специални гости на фестивала ще бъдат два мишелова, кукумявка и ловен сокол, а техните приятели – представителите на Спасителния център за диви животни, ще отговорят на всички въпроси за работата на центъра, за начините, чрез които можем да помогнем на животно в беда, за удовлетворението да бъдем доброволци-природозащитници.

 

В къта на Природен парк „Българка“ посетителите ще открият възможности за забавно-образователни занимания, свързани с опазването на природата. Ще редим дървени пъзели, ще се сдобием със знания за някои от защитените местности и природни забележителности на територията на парка, ще творим в екоработилница „Природата в нас и ние в нея“.

 

На „разходка“ в света на растенията канят и тази година горските педагози от „Северноцентрално държавно предприятие ДП“ – Габрово и Държавно ловно стопанство „Росица“. С тяхна помощ малките гости на фестивала ще научат как се образува и развива гората – как се разпръсват, поникват и израстват семенцата до големи дървета; ще усетят топлината на естествените материали – глина, дърво, растения и чрез тях ще могат да изразят своята представа за природата.

 

А от 11:00 ч., по случай деветата годишнина на фестивала, „Гората.БГ” ще раздаде безплатно хиляди бройки разсад (лавандула, плодни и медоносни дръвчета) на всички желаещи.

 

Казват, че в живота си всеки трябва да засади поне едно дърво. Нека го направим сега!

За да бъде от кълна до върха – все българско!

 

#ОбщинаСевлиево

#СемеБългарско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *