Горещи новиниЗдраве

В ДКЦ на търновската болница стартират изследвания с томограф и мамограф по Здравна каса

ПАЦИЕНТИТЕ В ДКЦ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ С НАПРАВЛЕНИЯ ПО ЗДРАВНА КАСА С КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ И МАМОГРАФ. Двата диагностични апарата са марка „Сименс“ и дават прецизна информация и образ, а манипулациите са напълно безболезнени и безопасни.

Скенерът има инжекторна система, с която става въвеждането на контрастната материя. Необходимостта от използването на контраст се преценява от рентгенолога или специслиста, който издава направлението. Цената на веществото не се покрива от Здравната каса и се заплаща от пациента .

В ДКЦ “Д-р Стефан Черкезов” се извършват всички видове рентгенови снимки, контрастиране на горната част на храносмилателния тракт и колона. Цифровите изображения се предават и архивират от специална система и сървър. Изследванията се пазят повече от десет години. Системата за съхранение на образите е от най-съвременните  и  дава възможност да се предостави запис на болния, който той съхранява за следващи посещения.

Повече информация за изследванията със скенер и томограф може да получите на телефон 062/526606.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “В ДКЦ на търновската болница стартират изследвания с томограф и мамограф по Здравна каса

  • Най-накрая и това се случи. Не знам защо досега не ни допускаха с направления до най-модерния скенер в града, а ни пращаха в градска поликлиника ???

    Отговор
    • Досега скенерът в болницата не работеше по здравна каса. В градска поликлиника също има нов, модерен скенер.

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *