Спорт

Великотърновски рефер влезе в „Клуб 100“

Международният рефер от Велико Търново Георги Давидов ръководи своя мач под N 100 мача в Първа лига. Двубоят, с който влезе в „Клуб 100“, бе в Кърджали между отборите на „Арда“ и „Ботев“ (Пловдив), завършил 2:1 за домакините.

Преди началото на срещата Георги Давидов получи плакет от Българския футболен съюз за юбилея, връчен му от съдийския наблюдател на мача Александър Костадинов.

Той е юноша на „Етър“ и „Видима – Раковски“. След контузия прекратява активна футболна кариера, през 2006 г. завършва съдийски курс и облича реферския екип. От следващата година е съдия в Северозападната „В“ група, а през 2008 г. е утвърден за асистент-съдия във Втора лига. Последователно преминава нивата в програмата „Ментори и таланти“, като негови наставници са Йордан Йорданов, Милко Ников и Антон Генов. От 2011 г. е ръководещ съдия във Втора лига, а от 2013 г. досега – в Първа лига. Дебютира в елита преди десет години – на 5 октомври 2013 г., ръководейки мач между „Ботев“ (Пловдив) и „Нефтохимик (Бургас), завършил 4:0 за пловдивчани. През 2018 г. Георги Давидов бе на съдийска специализация в град Нион (Швейцария) и ръководи мачове във Франция и Швейцария. Владее английски, италиански и испански език. От началото на 2021 г. Георги Давидов е и международен съдия на ФИФА. Работи като експерт по въпросите на спорта в Община В. Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *