Спорт

Мажоретките от СК „Астрея“ са сред най-добрите в България, клубът стана на три години

Третия си рожден ден отпразнува великотърновският спортен клуб „Астрея“.

„Мажоретните композиции са синтез от изкуство, спорт, въображение и красота. В това вярва всяко едно от 85-те момичетата, които са част от мажоретен състав „Астрея“ с групи към ОУ „Бачо Киро“ и ДГ „Соня“, разказват треньорките Виктория Петкова и Габриела Иванова, основателки на клуба.

Само за три години изградените от тях групи в различни възрасти се утвърдиха като едни от най-добрите в България. Момичетата участват на всички състезания в страната и от всяко се връщат с награди и много положителни емоции.

За развитието на мажоретния спорт и чирлидинга под Царевец клубът постави и началото на национално състезание „Търновска перла“, на което посреща най-добрите състави в България.

„За нас клуб „Астрея“ е една сбъдната мечта. Мажоретният състав разнася славата не само на красивия ни град, но и на България. През миналата година нашите мажоретки станаха за първи път част от националния отбор, който представи страната ни на Европейски шампионат в Италия. Там той се нареди сред най-добрите в Европа. Тази година пред момичетата стои още едно предизвикателство – домакинството на Европейския шампионат в Пловдив, където отново ще защитават българския флаг. Тази отговорност те приемат с усмивка и много трудолюбие. Всяко едно от момичетата в клуба знае, че спортът учи и възпитава, дава много и изгражда характер“, категорични са Виктория и Габриела, които подготвят нови хореографии за състезания и участия в страната и в чужбина.

„Благодарим на всеки един човек, който повярва в нас и в това, което създаваме, на ръководствата на ОУ „Бачо Киро“ и ДГ „Соня“ за неотлъчната подкрепа, на Община Велико Търново, на всички родители, които преживяват с нас всеки миг и всяка емоция. Благодарим и на всички ръководители и треньори в България, с които работим заедно и знаем цената, която трябва да се плати, за да развиваме нашия спорт!“, завършват треньорките на великотърновските мажоретки…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *