Здраве

„Овергаз“ ще удвои събраните дарения за ремонта на търновската педиатрия

ГОЛЕМИЯТ РЕМОНТ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ПЕДИАТРИЯ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ЩЕ БЪДЕ ПОДПОМОГНАТ ФИНАНСОВО И ОТ „ОВЕРГАЗ“

Компанията се включва чрез парична подкрепа на проекта и ще удвои сумата от даренията на всички физически лица за създаване на модерно и уютно звено за лечение на деца в областната болница. От фирмата уточниха, че като ориентир ще ползват набраните налични средства към 18 ноември т.г.

„Всяко дете заслужава добро здравеопазване, дружелюбна и лечебна среда, уютно, цветно и весело място, което успокоява, а не плаши. Затова в началото винаги стоят изцяло нова архитектурна концепция и индивидуален дизайнерски проект, чрез които да се постигне единна модерна визия на всяко отделение, която поставя детето в центъра на лечебния процес.

Като изразява силната си обществена ангажираност,

„Овергаз“ поставя на първо място силата на добротата, на общността, полезните действия и споделените усилия за постигането на по-добри условия за живот и по-добро бъдеще на България. Затова дружеството се включва с дарителска кампания в подкрепа на проект „Светулка“ за ремонт и обновяване на детското отделение във Велико Търново“, посочиха от компанията.

В обновеното педиатрично отделение ще има обособено фоайе с чакалня и приемен кабинет,

отделен от основния вход на болницата. Ще бъде запазена топлата връзка с другите отделения и ще има втори вход при евентуално настъпила пандемия или други критични условия, за да може да се раздели потокът на пациентите. Ще има обособен интензивен сектор, който е изолиран и със собствен санитарен възел. Предвидена е зона за игра, където пациентите могат да общуват свободно, да се отдадат на социални контакти и да се разведрят от болничния престой. Хоспитализирането ще се случва в три сектора по възрасти – за кърмачета, за деца от 2 до 7 години и за юноши.

Очаква се строително-монтажните дейности да приключат през декември т.г. Проектът се реализира от фондациите „За Доброто“ и „Америка за България“, както и от Ротари клуб – Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *