24 четения

Проверка по сигнал в редакцията. В Каранци подписват пълномощни за аренда, без да знаят коя е фирмата

Младен Милков: „В договорите ще пише дружеството, старото е заличено, измама няма“

СОБСТВЕНИЦИ НА ОКОЛО 7000 ДКА ЗЕМИ В КАРАНЦИ масово подписват пълномощни за смяна на арендатора, в които обаче фирмата не е посочена, алармираха в редакцията близки на възрастни собственици, които още не са сложили подписите си. В пълномощните е посочено името на млада дама, която да представлява стопаните през съответните държавни и общински ведомства, но без да може да продава земите им. Въпреки че дружеството не е посочено, а само пълномощникът му Мариета Колева, повечето от хората са подписали, а заверката в кметството вече е направена. Според кметския наместник Денка Георгиева всеки се подписва доброволно, а нейната работа е само да направи заверката на документа.

ДОСКОРО СЪЩИТЕ 7000 ДКА СЕ ПОЛЗВАХА ПОД АРЕНДА ОТ фирмата на Гина Милкова, майка на бизнесмена Младен Милков. Дружеството обаче вече е заличено от Търговския регистър и не съществува в правния мир.

„…Новата фирма ще бъде „Евроагроимпекс“, на дъщеря ми. В договорите тя ще бъде посочена. Не съм юрист и не знам защо в пълномощното тя не фигурира, но измама няма. Въпросната Мариета е мой служител и всички в селото го знаят. Всички знаят, че си получават редовно рентата …“, каза вчера Младен Милков, открит за коментар. Той смята, че сигналът до вестника бил от конкуренцията. С въпросното пълномощно пък се улеснявал животът на хората от селото, които от години давали нивите си на неговите дружества, защото така нямало сами да си вадят удостоверения за наследници и други нужни за новите арендни договори документи, което щяла да направи тяхната пълномощничка.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!