14 четения

ГЕРБ във Велико Търново подкрепи творци в неравностойно положение

СЪС 7600 ЛВ. ОБЛАСТНАТА СТРУКТУРА НА ГЕРБ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДКРЕПИ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ СТРАНАТА. Сред тях е и голямата гордост на великотърновци – незрящата малка певица Криси Кирилова. Въпреки крехката си възраст Криси е носител на множество сериозни музикални отличия, сред които и наградата „Евро Кидс“ за 2015 г.

Средствата бяха събрани по време на благотворителна вечер, на която заедно с над 700 съмишленици на ГЕРБ от областта присъства и председателят на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Пред присъстващите той благодари на великотърновския кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов за екипната работа, която има във всички населени места и общини в област Велико Търново.

Регионалната структура на ГЕРБ подари също и двудневен престой в старата столица на 11 млади български музиканти и творци с физически увреждания. Те имаха възможността да посетят туристически атракции и в навечерието на празниците да се потопят в неповторимата атмосфера на старата столица. Сред тях са пловдивчанката Петя Алексиева, призната за една от най-добрите джаз певици у нас, Айдън Мехмед от Кърджали, възпитаник на училището „Луи Брайл“, плевенчанинът Робърт Абрашев, известен като Кънтри момчето, възпитаничката на Музикалната академия в Пловдив Илона Калчева от Тутракан, Десислава Иванова, завършила поп и джаз пеене в консерваторията.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *