38 четения

Свищовлийка барикадира апартамента си срещу полицаи, пратиха я в психоболница

58-годишна жена от Свищов е принудително настанена в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория, след като се барикадирала в дома си, а след това вилняла срещу полицаи. Екшънът се разиграл в четвъртък. По случая е образувано бързо производство за неизпълнение на полицейско разпореждане и възпрепятстване работата на орган на властта.

В злополучния ден със заповед на кмета на Свищов Генчо Генчев общински служители извършвали проверки на административни адреси в крайдунавския град. Инспекцията била проведена с цел събиране на необходими данни за жилища, застрашени от увреждане, заради възникнала авария на ВиК инсталация.

Като видяла служителите, П. С. блокирала достъпа до жилището си чрез различни предмети. С викове и крясъци жената отказала да изпълни разпорежданията на полицейски служител да осигури достъп до апартамента си. 58-годишната свищовлийка оказала и съпротива на проверяващите. П. С. е била задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР и е транспортирана до държавната психиатрична лечебница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!