Гигантът „Олива“ събра Христина и Цветомир в щастливо семейство

Началникът на производството във фабриката за сурово масло заглеждал 5 години момичето от Полски Тръмбеш

 

ХРИСТИНА И ЦВЕТОМИР БЕРЕМСКИ ВДИГНАХА СВАТБА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ, а гостите напълниха местния хотел. Самата сватба бе в заведение в града, а причудливата фотосесия в градския парк. Подобно преживяване в Полски Тръмбеш не е имало от доста години, а младата двойка остава да живее в града. Христина е счетоводител в общината и е завършила икономика във Варна, а Цветомир Беремски е началник производство във фабриката за сурово масло и е от Кнежа. Той казва, че всъщност гигантът „Олива“ го е събрал с любовта на живота му. 27-годишната Христина го гледа винаги влюбено и с отдаденост, завидна за мнозина. Двамата са прекрасна двойка, а тя е приела дъщеричката му от първия брак.

Причудлива фотосесия в градския парк
Причудлива фотосесия в градския парк

Цветомир е завършил университета за хранителни технологии в Пловдив и е инженер по маслодобив и маслопреработка. Сега е само на 30 г., но е имал немалко житейски премеждия. Надява се от тук насетне всичко да му върви само по вода – в живота и в работата. С дипломата от Пловдив той се завръща в родния град Кнежа и започва работа в един от заводите на „Олива“, чиято централа е тук.

Три години по-късно започва строежа на завода в Полски Тръмбеш и младият специалист технолог е преместен тук. Вече пет години е в това градче, което много му харесва.

 

ЗАДЯВКА ПРЕЗ ОГРАДАТА

 

ЦВЕТОМИР: „Пет години, отивайки и връщайки се от работа, аз минавам покрай дома на това момиче. Вече се бях запознал с кучето Сара, станахме приятели с него. Първо ме лаеше, но после спря и се сприятелихме. После си взеха ново куче, което също ми стана приятел. Може би Сара ме хареса преди Христина“.

BEREMSKI (2)ХРИСТИНА: „Една вечер се оказахме в обща компания, беше началото на декември 2016 г. Аз вече си го бях заплюла, знаех, че е приятел със Сара и чаках знак. Няколко пъти съм била в двора, когато той минава на път за работа или на връщане. Първо ми правеше впечатление, че е непознат за града. Питах се кой е този хубавец в Полски Тръмбеш, дето не го знам? Първо ми хареса усмивката му, а после съдбата се намеси и седнахме на една маса“.

СЛЕД СЛУЧАЙНАТА СРЕЩА НА ОБЩ КУПОН И ПЕТТЕ ГОДИНИ МЪЛЧАЛИВА СВАЛКА ПРЕЗ ОГРАДАТА всичко започва да се нарежда. През зимата на 2017 г. Цветомир и неговата фамилия дошли официално да искат Христина от нейните родители. Цветомир казал на баща си, че ще ги запознава с приятелката си и като влязат в къщата, да седне и да си мълчи. Баща му обаче още с влизането рекъл: „Ами ние сме дошли да искаме момата“ и така процедурата била съкратена. Бащата на момичето Иван Кръстев, който е ръководител движение на тръмбешката гара, се очаквало да бъде по-строг и по-трудно да приеме връзката. Но проблем с него нямало, той бил много щастлив и нямал възражения.

После се преместили в неговата квартира, която всъщност била на минути от нейната къща. Всичко в живота им станало много бързо и нещата се наредили много добре. Тя казва, че неслучайно е чакала дълго и се е върнала в родния град, защото явно е чакала точно него и допълва, че всъщност са били гаджета само един месец.

 

ДВАМАТА ПРЕЖИВЕЛИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА

 

В началото на февруари двамата преживели тежка катастрофа в Русе на кръстовище. Кола с превишена скорост удря техния джип от страната на Христина. Месеци след това тя претърпява тежка операция, след която се оправя, но сега е в болнични. След катастрофата на 13 февруари той официално й предлага брак. Цветомир си помислил, че след тази пътна драма не бива да чака и по интернет поръчал пръстен и не чакал Свети Валентин, защото точно преди месец – на 13 януари, в петък, тя се пренесла при него.

Изненадата на „Луди млади“ на сватбата
Изненадата на „Луди млади“ на сватбата

Христина не знаела нищо за замисъла на любимия си. Той я подсетил да му приготви специална вечеря по повод едномесечното съжителство. Двамата се спогодили той да не влиза в кухнята, а тя да не го посреща на вратата, като тропне след работа. Мъжът се прибрал тихичко с букет от 13 рози и пръстен. Скрил ги в спалнята и полегнал, докато чака да го извикат за специалната вечеря. Пръстенът бил скрит в чорапа му и по време на вечерята на музика той го извадил и задал въпроса заедно с розите, естествено. Станало простичко и естествено. Наложило се всъщност да удари едно коляно, за да извади пръстена, тя се разплакала, като всяка жена, която е имала или очаква подобно изживяване. Заради сълзите и силната емоция Христина го попитала дали е чул нейното „да“ и за по-сигурно го повторила. После огледала пръстена, който бил с 13 камъка и по мярка. Той пък казва как е случил точния размер при заявката в нета. Тя имала сребърен пръстен на средния пръст и той му взел размера с гарнитурите, с които работи. После инженерът мерил с шублера и накрая се оказало, че случил.

РОДИТЕЛИТЕ НА ДВАМАТА МЛАДИ БИЛИ МНОГО ЩАСТЛИВИ ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БРАК. Дъщерята на Цветомир от първия брак е на 9 г. и естествено, това би било респектиращо и за двете фамилии, ако съдбата не си е казала думата и не е свързала сродните души в едно.

СВАТБАТА Е БИЛА ДВА ДНИ – НА 7 И 8 ЮЛИ. ПЪРВИЯ ДЕН САМО С РОДИТЕЛИТЕ младите се разписали в общината в Полски Тръмбеш. На 8 юли били църковният брак и същинската сватба. Направили гражданския и църковния брак в два последователни дни, за да не бъде тромава и дълга процедурата. Без да планират обаче, те се разписали на 7.07.2017 г. Сватбарите били над 100 души. Кумовете били негови приятели от Кнежа, на които той пък бил кум два месеца по-рано. Най-голяма изненада на сватбата била тази на фолклорен клуб „Луди млади“, където Христина играе. Те дошли в ресторанта вечерта на 8 юли, в разгара на купона, а Христина нямала дори представа за сюрприза. Меденият месец бил в Гърция, където ги преследвала буря, а после отишли в Слънчев бряг.

СЕГА РАБОТЯТ УСЪРДНО ПО СВОЯ СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ, който се казва „Нов дом“. Вече са си купили огромен апартамент в Полски Тръмбеш, където правят грандиозен ремонт. Следващия проект в обозримо бъдеще щял да се казва „Бебета“ – колкото повече, толкова по-добре!

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *