Новини

Транспортна фирма осъди шофьор заради бунт по време на курс в Белгия

Транспортна фирма от Свищов, която се занимава с превоз на стоки за чужбина, успя да осъди свой работник заради бунт по време на курс в Белгия. Преди месеци М. А. бил пратен в Германия, а след тази поръчка по телефона му наредили да отиде и до Белгия. Шофьорът трябвало да работи в събота и неделя, но той категорично отказал. След това заявил, че напуска и закарал камиона на служебен паркинг в Белгия. За да си върне машината в България, свищовското дружество пратило със самолет друг служител и похарчило доста пари. След като М. А. се върнал у нас, той бил уволнен дисциплинарно. После дружеството завело дело срещу него за различни суми, изразходвани по време на проваления курс в чужбина.

Според фирмата мъжът изоставил поверения му камион на бензиностанция, като задържал ключовете, две служебни горивни карта и една служебна банкова карта. Това наложило да се изпрати друг служител, който да прибере камиона от Белгия. Той пътувал до Белгия със самолет и направил разходи за гориво, за винетки, за паркинг. После пък станало ясно, че от изоставения камион липсват калници, били изгубени ключове, които стрували близо 600 лева. Освен това въпросният работник бил зареждал личната си кола със служебната карта на предприятието .Така дружеството е поискало уволненият работник да плати общо близо 4000 лева. Пред съда работникът отрекъл да дължи такива сериозни суми и отхвърлил претенциите на бившия си шеф.

В крайна сметка съдът е решил шофьорът да плати на фирмата само малко над 1000 лв. Останалата част от финансовата претенция на фирмата е отхвърлена.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *