9 четения

Безработицата в три общини вече е символична

Символичните 4,6 на сто е равнището на безработицата общо за общините Велико Търново, Елена и Златарица, които покрива Бюрото по труда в старата столица. Петима безработни са се конкурирали за едно работно място, при четирима в предходния месец, информира директорът на държавния трудов посредник Обрешко Нечев. Той информира, че през изминалия месец безработните в общините Велико Търново, Елена и Златарица са били 2220. От тях в най-голямата община на борсата са регистрирани 1489 души. Спад на безработицата през март отчитат специалистите. Равнището от 4,6 за великотърновската трудова борса е по-ниско от стойностите за региона и за страната.

Общо заетите работни места през март са 319, от тях 313 са били в община Велико Търново.

2 коментара за “Безработицата в три общини вече е символична

 • 27.04.2018 в 13:18
  Permalink

  В Бюрото по труда се записват хора само които имат право на парично обезщетение определено от НОИ за определено време. След като времето на обезщетението от 4м. до 1 година изтече, безработните или са приканени културно да се отпишат от Борсата, или сами си вземат това решение, като виждат бездействието и безхаберието на трудовите посредници. Бюрото по Труда не отчита трудовата емиграция и продължително безработните за това процента е нисък. Нагласена работа безработицата като падне под 3% това вече е вредно за икономиката, защото се унищожава конкурентноспособността да внимават, как правят стакмистиката :-)))

  Отговор
 • 28.04.2018 в 18:44
  Permalink

  Незнам какво отчита статиката но аз единствения безработен когото познав съм Аз и то до само са 6 дни.
  Безработицата е нулева защото тези които се водят безработни и те и скарват пари по разни схеми.Друг е въпроса че заплатите са ниски.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!