48 четения

Инна от Горна Оряховица се състезава в конкурса за най-добър любовен роман на „Български издател“

Засега нейната история е в челната тройка, гласуването продължава до 23 май

МЛАДАТА АВТОРКА ИННА РАНГЕЛОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА СЕ СЪСТЕЗАВА В КОНКУРСА НА ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКИ ИЗДАТЕЛ“ ЗА НАЙ-ДОБЪР ЛЮБОВЕН РОМАН. Състезанието търси най-интересните пет истории, които след това ще бъдат издадени и пуснати по книжарниците на издателството.

35 романа са били подадени в първия етап на конкурса, от тях до финала са допуснати 15. Всички 15 истории и техните автори са представени в сайта на издателството, където върви и гласуване. Гласуването продължава до 23 май и още на следващия ден ще станат известни петимата автори, с които издателите ще сключат договори.

„СИНИ ОЧИ, ДЪЛБОКИ ОЧИ“, СЕ НАРИЧА ИСТОРИЯТА НА ИННА. Тя разказва за 20-годишната Оливия Бел, която успява да се опълчи на съдбата и на мъжете, които среща по пътя си.

На този етап Инна и нейната история за Оливия са в топ 3 и има реални шансове горнооряховчанката да излезе победител в конкурса. Можете да гласувате за нея на: http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=4#

„Това е първият ми роман. Започнах да го пиша преди две години, но го завърших много скоростно, когато научих за конкурса. Историята е тийнейджърска и е за любовта – главната тема за всички млади хора, а и не само за младите хора“, разказва Инна. Тя е решила да пренесе действието на романа си в САЩ, макар че никога не е била там. „Аз всъщност никога не съм напускала България, макар много да искам да видя света. Мечтая да отида в Англия, сякаш там най-много искам да поживея, но за малко“, категорична е Инна. След това допълва, че през това лято й предстои първото пътуване извън страната и то ще бъде до Гърция.

Инна признава, че никога не е искала да живее и дори да учи в чужбина, макар че родителите й положили доста усилия да я убедят, че това би било добра промяна за нея. Момичето обаче избрало да учи молекулярна биология в Пловдивския университет. „Биологията е голямата ми страст от училище още. Аз съм завършила СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица, където срещнах великолепна учителка по биология. Бях в VІІІ клас, когато за първи път чух словосъчетанието „молекулярна биология“ и го чух от мой съученик. Толкова ме впечатли, че веднага започнах да търся информация, за да разбера какво наистина се крие зад тези две думи. И оттогава знам, че искам да уча тази специалност“, казва Инна. Така тя се посветила на любимата си биология, но и на още науки като химия, анатомия, физика, ензимология – все термини и знания, с които тя трябва да се справи, докато учи в университета.

Докато овладява сложната си специалност, Инна не спира да пише. Казва, че писането я успокоява и вдъхновява, затова всеки ден съставя стриктен график на ангажиментите си. Тя пише отдавна, но досега е пълнила компютъра си със стихове.

Когато разбрала, че проектът й, наречен „Сини очи, дълбоки очи“, е одобрен за състезанието, Инна си възстановила дори профила във Фейсбук. „Закрих си страницата, защото исках да не се разконцентрирам докато уча. Но се наложи пак да изляза на светло“, шегува се Инна. И признава, че доста дни й били нужни да се престраши да пусне в публичното пространство новината, че се състезава за договор с „Български издател“. Нейният приятел и майка й, които били първите читатели на романа, я подкрепили да се представи и да поиска помощ от стотиците си приятели в мрежата, за да набере нужните гласове. И сега Инна е на трета позиция в класацията. Освен това постоянно получава отзиви във Фейсбук от познати и непознати за книгата си.

Когато не учи за изпити и не пише, Инна шие гоблени и прави рисунки по лицето си или украсява лицата на приятели. Тези й две хобита също я успокояват и й помагат да се справя с тежките предмети в специалността, която изучава.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. личен архив

Един коментар за “Инна от Горна Оряховица се състезава в конкурса за най-добър любовен роман на „Български издател“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!