Втора шампионска титла за горнооряховския „Локомотив“ и 11-годишните са N 1 в родния хандбал

След 19-годишните и 11-годишните „локомотивци” завоюваха шампионска титла на страната по хандбал. Девет отбора участваха във финалите на първенството, които се изиграха от 7 до 9 май в спортна зала „Никола Петров”. Сред тях бяха и тимовете на двата горнооряховски клуба – „Локомотив” и „Раховец”, които стигнаха до четворката, разпределила медалите. „Локомотив” се класира на първо място в своята група като победи последователно „Добруджа” с 16:4 (8:0), ХК „Кубрат” 18:7 (11:5) и ХК „Шумен 61“ с 16:2 (7:1). В другата група „Раховец” остана на втора позиция и двата горнооряховски отбора се срещнаха на полуфинала, който бе спечелен от „железничарите” с 13:4 (6:1). В другия полуфинал ХК „Опака” отстрани ХК „Шумен 61”.

В мача за златните медали домакините не оставиха съмнение кой е най-добрият отбор на турнира. Те спечелиха срещата със 17:10 (8:4) и вдигнаха шампионската купа.

В мача за бронзовите медали „Шумен 61” се наложи над „Раховец” с 19:6. На пето място остана „Добруджа”, шести са „Левски”, седми „Кубрат”, осмото място е за „Локомотив” (Каспичан), деветото за момчетата на „Етър-64”.

Вратарят на „Локомотив” Християн Колев бе обявен за най-добрия на своя пост, съотборникът му Даниел Арнаудов за най-добър защитник.

В идеалната седмица на турнира място намериха Християн Колев, Стефан Георгиев и Георги Василев от „Локомотив” и Светослав Иванов от „Раховец”.

Победителите бяха наградени от кмета на община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев.

За шампионите играха: Християн Колев, Теодор Йовчев, Мартин Костадинов, Георги Василев, Кристиян Костадинов, Стефан Георгиев, Велизар Драганчев, Иво Иванов, Ивайло Стефанов, Димитър Калушков, Даниел Арнаудов, Константин Бакалов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.