Новини

Ученици бяха на гости в Община Лясковец

Ученици от начален курс посетиха сградата на Община Лясковец, за да се запознаят с кмета и с председателя на Общинския съвет. След като ги посрещнаха в заседателната зала на Общината, представителите на местната власт, разказаха на децата от НУ „Цани Гинчев” за работата си в институцията. Четвъртокласниците бяха предвождани от своя заместник-директор Иван Пейчев и това бе предпоследен час за тях по Гражданско образование. В продължение на цяла учебна година те са изучавали „Гражданско образование” и дори са работили успешно по проект „Моето училище – чисто и уютно”. Учениците макар и малки, дойдоха при кмета и председателя доста подготвени по основни въпроси, свързани с местната власт.

Д-р Гецова разкри на подрастващите какви са задълженията на градоначалника, на кметовете на населените места и служителите на администрацията, разказа им за териториалния обхват на общината, а председателят на местния парламент Даниела Арабаджиева ги запозна със законодателния орган и състава на общинския съвет. Учениците научиха и как протичат заседанията на общинските съветници, как се приемат решения по време на месечните им срещи и зададоха куп въпроси на управляващите родния им град.

Най-интересен момент беше посещението на учениците в кметския кабинет, където д-р Гецова им показа символите на града – знамето, ключа и огърлицата на градоначалника. Децата видяха и витрината с наградите на Общината и подаръците на кмета от делегациите от побратимените на Лясковец чужди градове, а също и кметската алея в коридора. Децата бяха силно впечатлени от всичко, което видяха и чуха. Д-р Гецова им разказа и за Петровден – празника на града, когато се връчват ученическите награди и им поръча много да учат, за да станат носители на тези награди, а на сбогуване ги почерпи с лакомства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *