70 четения

С изложба, лека атлетика и футбол празнуват 60-годишнината на стадион „Ивайло“

С изложба, лекоатлетически турнир и футболни срещи между детско- юношески отбори ще отпразнуват 60 години от откриването на стадион „Ивайло“. „Митичният“ отваря официално врати на 24 май 1958 година, като във Велико Търново са организирани наистина невиждани до момента тържества. Проведени са масови състезания по лека атлетика на ученици от основните училища „Христо Ботев” и „Никола Вапцаров” и масови гимнастически упражнения, изпълнени от курсанти под ръководството на Георги Шопов. Изиграна е и приятелска футболна среща между отборите на „Етър” и „Славия”, завършила при резултат 3:0 за столичани.

Сега ще акцентираме върху детско-юношеския спорт и ще отдадем дължимото на миналото, съобщи директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. В четвъртък от сутрешните часове ще започне лекоатлетически турнир за подрастващи под надслов „60 години стадион „Ивайло“. Участници и гости ще имат възможност да разгледат изложба, разказваща за развитието на универсалното спортно съоръжение през годините. Във фотоси са представени паметни мачове, оставили отпечатък върху спортната история на Велико Търново, спортистите почетни граждани на старата столица, отделено е и специално внимание на феновете.

Точно в 12:00 часа гимнастички от „Етър-Елит“ ще представят своя масова композиция на футболния терен, а в следобедните часове младите футболисти на „Етър ВТ“ ще посрещнат връстниците си от „Литекс“ (Ловеч) в директен спор за първото място в групата U15.

Организатори на тържествата са Община В. Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Зонта клуб В. Търново, „Екстрапак ООД“ и фирма „Валда“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *