Новини

Виктор Михайловски обикаля над Европа с „Брюксел еърлайнс”

Търновецът заряза прическите и грима, за да стане стюард

24-ГОДИШНИЯТ ТЪРНОВЕЦ ВИКТОР МИХАЙЛОВСКИ СЕ РАДВА НА ПРОФЕСИЯ, КОЯТО НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИМА. ТОЙ Е СТЮАРД В АВИОПРЕВОЗВАЧА „БРЮКСЕЛ ЕЪРЛАЙНС“ и пътува регулярно над страните от Европа. Редовно се случва да обслужва известни личности и да се запознава с атрактивни хора от всички раси. Младият мъж е отворен към всякакви преживявания, приема околните с особеностите им и заразява с добро настроение.

Виктор е израснал в семейството на търновка и руснак, които живели 10 години в старата столица, после 5 години в Санкт Петербург и след това пак се върнали във Велико Търново. Признава, че не бил особено добър ученик и няколко пъти сменял школото. Накрая завършил в гимназията по моден дизайн. Увличал се по прическите и грима, но не виждал особено добро бъдеще за себе си в тази сфера. С родителите си често пътували и това се отразило върху него и дори върху начина му на мислене. В един момент той осъзнал, че ако остане дълго време на едно място, не се чувства комфортно и затова му хрумнало, че може би, ако стане стюард, ще се радва на страхотни изживявания и разнообразно ежедневие. Кандидатствал за работа в няколко български авиокомпании и макар да покривал всички изисквания, никой не го наемал.

„Едно от най-важните изисквания беше да имам летателен опит. А аз имам, тъй като още като дете няколко пъти в годината ходехме на гости на баба и дядо в Русия. Владея английски, руски, български и френски език. Имам средно образование, комуникативен съм и много дисциплиниран. Нямам татуировки, пиърсинги и други недопустими аксесоари. Не знам какво точно не им допадна в мен, но отхвърлянето ме мотивира да се пробвам на друго място“, сподели той.

Съвсем сам открил в интернет обява за работа за стюард в авиопревозвача „Брюксел еърлайнс“ и заминал за Белгия през 2016 година. Кандидатите обаче били 5 пъти повече отколкото тези в България. Интервюто продължило цял ден и след това отсели половината от тях. През следващата седмица имало още 5 кръга до избирането на точния човек, а накрая останалите той, белгиец и румънец.

„ИЗБРАХА МЕН, ЗАЩОТО ДОКАЗАХ, ЧЕ СЪМ НАЙ-ПОДХОДЯЩ. ВИНАГИ СИ ЛИЧИ, КОГАТО ЧОВЕК ИСТИНСКИ ИСКА НЕЩО И РАБОТАТА Е НЕГОВО ПРИЗВАНИЕ. После преминах 4-месечен курс на обучение. Екипът ме прие много добре и вече чувствам всички колеги като мое семейство“, увери Виктор.

24-годишният търновец с радост установил, че сред персонала има такива, които знаят повече за родния му край. Запознал се с мъж, който си купил къща в село Миндя и през отпуските идвал на почивка тук.

Сред най-приятните моменти в професията му е общуването с популярни хора. Често се случва да осигурява комфортно обслужване на евродепутати. Веднъж пътувал заедно с любимия на поколения френски актьор Жан Рено. Поднасял е освежителни напитки на певица Черил Коул, а преди няколко месеца показал на тенисиста Давид Гофен мястото, на което ще пътува.

Търновецът разказа, че полетите са винаги интересни и приятни, но и много уморителни. За щастие, професията му е свързана с повече почивни дни от останалите и през свободното си време релаксира с плуване, четене на книги и спане. Пресича носталгията по семейството и близките си още в зародиш, защото често се прибира в родния град.

СЕГА СИ ДОШЪЛ ЗА НЯКОЛКО ДНИ И ПЛАНИРА ДА ПОСЕТИ ЕДНО ОТ НАЙ-ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ СЪБИТИЯ У НАС – „СОФИЯ ПРАЙД 2018“. Виктор подкрепя различните и твърдо застава зад мотото на събитието „Различни хора, равни права“.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Виктор Михайловски обикаля над Европа с „Брюксел еърлайнс”

  • Bravo na momcheto, grazhdanin na sveta, ot tova po-hubavo nqma !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *