Мажоретният състав при СУ "Вичо Грънчаров" се класира за Европейския шампионат в Хърватия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Мажоретният състав при СУ „Вичо Грънчаров“ се класира за Европейския шампионат в Хърватия

Публикувана на: 20.06.2018г. 305 прегледа

От 15 до 17 юни в КК „Албена“ се проведе XV Международен мажоретен фестивал и Националния шампионат „Златен помпон“. За първи път мажоретките от СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова взеха участие в тази надпревара. В тазгодишното издание се състезаваха клубове и училищни състави и от Добрич, Нови пазар, Пазарджик, Ябланица, Лом, Тервел, Разград и Черна гора. Горнооряховските момичета се състезаваха в категорията Традиционални мажоретки – композиция на място и дефиле с батон и композиция на място и дефиле с помпони, получиха необходимия брой точки, с които завоюваха първо и второ място в съответните категории. Това постижение ги класира за участие в Европейския шампионат Merry majorette в Хърватия от 23 до 26 август тази година.

Съставът продължава с усилени репетиции и през лятото, за да може да представи достойно училището, града и страната ни. Този пореден успех се дължи на огромните усилия, упоритост, желание и амбиция, които проявяват момичетата в извънучебно време, наред с преките си задължения в училище.

Информация и снимки: СУ „Вичо Грънчаров“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!