Данъчните погват 290 богаташи без официални доходи, но похарчили по над 50 хил. за година

ДАНЪЧНИТЕ ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ НА БОГАТАШИ, КОИТО ОФИЦИАЛНО НЯМАТ ДОХОДИ, НО ЖИВЕЯТ В ОХОЛСТВО И ХАРЧАТ КРУПНИ СУМИ, ИНФОРМИРАХА ОТ ПРИХОДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. По оперативни данни първите разследвани ще са 290 души, които са се осигурявали на минималния праг, но същевременно са харчили по над 50 хил. лв. за последната година, без да имат официални приходи и декларирани доходи. „Общото между всички, на които са възложени проверки, е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите“, поясняват данъчните. Информация за личния стандарт на разследваните идвала директно от системата на приходната администрация и отчета за скъпи покупки от касовите апарати на магазините, които са свързани с НАП.

Инспекторите на НАП ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

Както „Борба“ съобщи, наскоро на мушката на данъчните вече са и живеещите в охолство и с прислуга цигани от горнооряховските квартали „Калтинец“ и „Гарата“, както и павликенски роми, за които е публична тайна, че се занимават с джебчийство, телефонни измами и сводничество.

С. НАЙДЕНОВ

loading...

2 коментара за “Данъчните погват 290 богаташи без официални доходи, но похарчили по над 50 хил. за година

  • 02.07.2018 в 13:30
    Permalink

    Чак сега ли ги видяхте. Докато са трупали са биле невидими. Сега ще се обогатят само адвокати и съдии и пак същата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *