68 четения

Задигнаха 15-тонен трафопост от метанстанция в Полски Сеновец

Дръзки апаши откраднаха цял трафопост от бъдеща метанстанция в село Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш.

„Собственици сме на един нов обект, който ще се превърне в метанстанция. Имахме нужда да си купим бетонен комплексен трансформаторен пост за електрозахранване, за да може обектът да се пусне в експлоатация. Уговорихме цената като авансово трябваше да платим 25 000 лева, за да може да се изработва трансформаторът. След това платихме още 15 000 лева и чакахме доставката на съоръжението“, разказа Марин Песаров.

Той уточни, че на 22 март камион на фирмата производител пристигнал със съоръжението и с монтажник, окабелили мястото и оставили трансформатора на специален бетонен постамент. В късния следобед работник посетил обекта, видял че вратата на оградата зее отворена, а трансформаторът липсва, въпреки че тежи 14 200 килограма.

„Хората, които са го откраднали, са използвали някаква техника, с която да повдигнат трансформатора от основата, да го отрежат от постамента, да го повдигнат посредством кран с голяма товароподемност и да го натоварят на камион“, коментира Марин Песаров.

За случая са сезирани полицията и прокуратурата.

„Търпим огромни загуби, по наши изчисления загубите вече възлизат на един милион лева и всеки момент фирмата може да фалира”, коментира още Песаров.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!