Спасиха гарата край Джулюница и пътя за село Бряговица от наводняване | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Спасиха гарата край Джулюница и пътя за село Бряговица от наводняване

Публикувана на: 10.07.2018г. 2418 прегледа

ЕКИП НА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНА СПЕШНО ОТВОДНЯВАНЕ В РАЙОНА ЖП ЛИНИЯТА КРАЙ СЕЛО ДЖУЛЮНИЦА. Областният управител проф. д-р Любомира Попова заедно с директора на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица направиха оглед на проблемен участък в района на жп линията край селото.

В резултат на обилните валежи и оттичането на водите частично бе залята жп линията и около 50 м от пътя за село Бряговица. Няма никаква опасност за главния път София – Варна. След огледа стана ясно, че няма опасност за жп трасето понеже линията, която е залята, не се използва. Основните коловози, които са в експлоатация, са доста по-високо. Въпреки това, за да се отводни жп линията и пътят за село Бряговица, на мястото пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица.

Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до село Джулюница язовир. Той е бил проверен през месец май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията. Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!