За осми път в Джулюница провеждат летен футболен турнир

Четиринайсет отбора се включиха в осмото издание на вече традиционния турнир по футбол на малки врати в Джулюница. Надпреварата бе открита в понеделник вечер и ще продължи до 28 юли. Тимовете участници са разделени в три групи-  две от по пет отбора и една от четири.

В група „А“ са съставите на „Тузлушка слава“ (Антоново), „Корадо“ (Стражица), Община Лясковец, „Победа“ (Кесарево) и „Торнадо“ (Джулюница). В група „В“ борбата започват- „Кока-кола“, „Земеделец“ и „Анималс“ (Джулюница), „Козаревец“ и „Рудановски“ (Константин). В група „С“ са „Мерданя“, „Зависимите“ (В. Търново), „Епъл“ и „Гаража“ (Джулюница).

От първите две групи продължават по три отбора за четвъртфиналите, а от третата група – два. Програмата предвижда да се играят по три двубоя на вечер – от 20.00, от 21.00 и от 22.00 часа. Мачовете са на спортната площадка на ОУ „Петко Р. Славейков“ в с. Джулюница, на червен (землен) корт, на електрическо осветление. Срещите са от по две полувремена по 20 минути. На терена са 5+1 състезатели. Предвидени са неограничен брой смени от записаните до 15 състезатели в отбор по правилата на футзал.

Съорганизатори са Община Лясковец, ФК „Владислав“, кметството в Джулюница и ОУ „Петко Р. Славейков“ в селото. Входът за зрители е свободен, като около терена са предвидени допълнителни екстри – скара, бира, сладолед, варена царевица и т.н. В първите три срещи се получиха следните резултати: „Корадо България“ – Община Лясковец 9:0, с пет попадения на Пламен Нотев, „Кока-кола“- „Козаревец“ 6:1 и „Победа“ – „Торнадо“ 2:4.

Шампионът ще получи премия от 500 лева, вторият отбор от 300 лв., третият от 100 лева. Предвидени са традиционни награди за най-редовен посетител, най-млад и най-възрастен състезател, най-коректен отбор, вратар N 1, голмайстор и най-полезен (MVP) състезател. За втора поредна година ще бъде връчена учредената специална награда на името на Богомил Йорданов – дългогодишен учител по физическо възпитание и спорт, треньор, спортен деятел и общественик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.