Съдът пусна под домашен арест охранителя, сгазил и убил 15-годишна на зебра | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Съдът пусна под домашен арест охранителя, сгазил и убил 15-годишна на зебра

Публикувана на: 10.09.2018г. 34930 прегледа

СЪДЪТ ОТКАЗА НА ПРОКУРАТУРАТА ДА ОСТАВИ ЗА ПОСТОЯННО ЗАД решетките охранителя, който сгази и уби на място 15-годишно момиче на зебра в Горна Оряховица. 45-годишният гард от частната компания за охрана „Делта Гард“ Деян Христов бе арестуван веднага след кървавата пътна драма на 4 септември около 20,15 часа на ул. „ Свети княз Борис Първи“ в железничарския град. После прокуратурата го остави зад решетките за 72 часа и поиска от окръжните магистрати постоянен арест като най-тежката мярка за неотклонение.

15-годишната Ани бе сгазена на пешеходната пътека от служебната кола на фирмата „Опел Астра“ на сух път и осветен участък, а после се оказа, че мъжът зад волана не е нито пиян, нито дрогиран. Експертиза вече е установила, че Христов е шофирал с 10 км повече от позволеното на този път-вместо с 50 км, той карал с 60 км в час. Мъжът е обвинен с убийство по непредпазливост, защото е управлявал автомобил  с превишена скорост и не спрял на пешеходната пътека, обозначена със знак и маркировка.

 

Охранителят не е осъждан и самият той има две невръстни деца – на 4г. и на 8 г. Веднага след извършване на престъплението той поискал да поеме разходите по погребението на Ани, но траурната церемония е била извършена от захарния комбинат, където работи майката на Ани. Деян Христов пожелал обаче да направи паметник на гроба на момичето и през цялото време се разкайвал за стореното поради недоглеждане от него ужасно престъпление. Разследването по случая продължава, а наложената мярка за неотклонение „домашен арест“ подлежи на обжалване от защитата на охранителя или на протест от Окръжна прокуратура.

 

Н. ГЕОРГИЕВА

  

Охранител на „Делта гард“ арестуван за убийството на 15-годишна на пешеходна пътека в Г. Оряховица

Ани се прибирала към дома си, когато „Опел Астра“ я помита на сух и осветен път

СЛУЖЕБНА КОЛА НА ЧАСТНАТА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА „Делта гард“ сгази и уби на място 15-годишно момиче в Горна Оряховица на пешеходна пътека, на сух и осветен път. Трагедията се разигра на 4 септември около 20,15 часа на ул. „Свети Княз Борис I“ край Захарния комбинат в промишлената зона на града. 15-годишната Ани е пресичала на пешеходна пътека на прав пътен участък и суха настилка. Детето е стъпило на „зебрата“, която е била очертана добре и на осветено място. Тогава лека кола „Опел Астра” на местната охранителна фирма „Делта гард“ връхлита момичето и го убива на място.

АВТОМОБИЛЪТ СЕ Е ДВИЖЕЛ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ, КОЕТО Е ЕДИНСТВЕНАТА предварителна хипотеза за жестоката пътна драма. Зад волана на фирмения автомобил е 45-годишният Деян Христов, който работи като охранител. Мъжът не е бил нито пиян, нито дрогиран, е установил полеви тест същата вечер по време на процесуално-следствените действия.

Мястото на трагедията

Той е известен на МВР с хулигански изяви назад във времето. Охранителят е бил арестуван за 24 часа по закона за МВР. Разследването се води от Окръжна прокуратура, която трябва да реши дали шофьорът убиец трябва да остане зад решетките.

15-ГОДИШНАТА АНИ СЕ ПРИБИРАЛА КЪВ ДОМА СИ В ОБЩЕЖИТИЯТА НА Захарния комбинат, където живеело семейството, което работи във въпросната фирма. Момичето е единствено дете в семейството и преди катастрофата е било на летни занимания. Тя е отгледана само от майка си Ивелина Иванова. Преди няколко месеца сдружението „С вяра в доброто” предприе благотворителна кампания в помощ на детето по призива на Радослава Димитрова. Тогава добри хора помогнаха с дрехи и финансови средства.

Засега никой не може да каже с каква превишена скорост е карал Деян Христов, за да се стигне до такава ужасяваща драма. Назначена е автотехническа експертиза, която трябва да определи параметрите. Самият извършител на престъплението се бил разкаял още същата вечер, научи още „Борба“.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Съдът пусна под домашен арест охранителя, сгазил и убил 15-годишна на зебра"

 • 05.09.2018 в 14:33

  Боклукът ще се размине с условна и ще продължи да гази наред.

  Отговор
 • 05.09.2018 в 15:46

  Жалко за прекрасното дете ,което бдеше над страхотната си майка!Да почива в мир и дано да е на по добро място!

  Отговор
 • 05.09.2018 в 19:03

  От това по лошо няма !!!

  Отговор
 • 06.09.2018 в 10:04

  Г-н Делчо ще се отърве но се моли дане ти чете коментара ???

  Отговор
 • 06.09.2018 в 17:33

  Тия от делта гард са първокласни мутри, консервирани от 90-те години.

  Отговор
 • 10.09.2018 в 16:45

  Това са пълни свободни съчинения
  има експертизи има доказателства истината ще излезе на яве
  каквото и да направи г-на Христов няма да върне Ани – така или иначе той я уби – това е безспорен ФАКТ!

  Отговор
 • 11.09.2018 в 23:52

  Факт е Да, че той е причината за тази смърт! Но е и факт, че лично Вие във фейсбук профила си публикувахте много изкривена информация (с цел спекулиране), която не веднъж променяхте и в последствие изтрихте… Защо ли? Каква беше целта Ви да манипулирате обществото?

  Отговор
 • 15.09.2018 в 13:21

  „Експертиза вече е установила, че Христов е шофирал с 10 км повече от позволеното на този път-вместо с 50 км, той карал с 60 км в час.“

  „Засега никой не може да каже с каква превишена скорост е карал Деян Христов, за да се стигне до такава ужасяваща драма. Назначена е автотехническа експертиза, която трябва да определи параметрите. “
  Кое е истината???

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!