15 четения

Възпитаници на математическата гимназия участваха в еколагер в Сандански

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО участваха в eколагер, наречен „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето“ в Сандански. Всички момичета и момчета са членове и на литературния клуб в гимназията „Ерато“.

Десислава Илиева, Радослава Игнатова, Цветин Кръстев и Борис Цонев са четиримата ученици, които са спечелили участие в лагера. Те са били там заедно с Камелия Станчева – учител по български език и литература в гимназията. Всички те са получили сертификати за победители в конкурса, посветен на актуалната за 2018 година тема „Културно наследство“, благодарение на което са стигнали и до лагера. Учениците са участвали с проект по темата за културно наследство и есета. От всичките 35 екипа, седем са били отличени.

В Сандански момичетата и момчетата са участвали в театрална работилница, в ателиетата по изобразително и танцово изкуство. Рисунките, които са направили, ще бъдат представени на изложба в София.

Конкурсът е по Програма „Еразъм +“, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, „Европа Директно – София“ и ЕПЦ България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *