Шест месеца затвор за пиян баща, буйствал в център за настаняване на деца | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Шест месеца затвор за пиян баща, буйствал в център за настаняване на деца

Публикувана на: 21.09.2018г. 1701 прегледа

Мъж, хулиганствал в център за настаняване от семеен тип във Велико Търново, е осъден на шест месеца лишаване от свобода. Д. Х. е признат за виновен за това, че в периода от 2 декември 2017 г. до 16 март 2018 г., без да се съобразява с реда и режима в социалното заведение, го посетил в нетрезво състояние и повредил имущество, собственост на Община Велико Търново. Родителят строшил входната врата и декоративни дървени дъски на обща стойност 104,80 лв. Мъжът блъскал и ритал входна врата, изплашил всички настанени в центъра деца и безпричинно гонил и заплашвал с побой възпитател в дома.

Обвиняемият е осъждан, а децата му, поради неполагане на необходимите грижи, със заповед за полицейска закрила и заповеди на директора на дирекция „Социално подпомагане“ – Велико Търново, били настанени във въпросния център. Въпреки това обвиняемият не се съобразявал с реда в центъра и често го посещавал извън часовете за срещи. Бащата създавал проблеми, държал се грубо и дръзко, притеснявал всички деца и заплашвал възпитателите, за което имало докладни записки до дирекция „Социално подпомагане“ – Велико Търново.

На 16 март търновецът отново се появил пиян. Виждайки го в това състояние, децата се изплашили и започнали да бягат и да викат, че Д. пак е дошъл. Възпитателката в дома, за да избегне конфликт, решила да разреши среща, която да се състои на входа на центъра. Д.Х. обаче настоявал да влезе вътре. Две от децата му се скрили в стаите си и отказали да се видят с него. Заради това Д.Х. изпаднал в ярост и започнал да вилнее в дома.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!