12 четения

Започна преасфалтирането на старата част на В. Търново, държавата даде 1 млн. за нов път под Царевец

Пилотна система със 144 тръби ще държи асфалта над църквата „Св. 40 мъченици“

ЗАПОЧНА ЦЯЛОСТНО ПРЕАСФАЛТИРАНЕ НА ОСНОВНИ УЛИЦИ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОД КОИТО ВЕЧЕ Е ПОДМЕНЕНА ВИК СИСТЕМАТА. Тепърва обаче предстоят ремонти по отсечката „Св. Климент Охридски“, в участъка от площада на Царевец към Владишкия мост, информира зам.-кметът проф. Георги Камарашев. В момента се полага нова настилка на ул. „Читалищна“, която поема главния трафик към университета и кв. „Света гора“. Отсечката се фрезова, за да се изравнят основите, което налага и затваряне за движение в рамките на работния ден.

Вече са обновени тротоарите, предстои монтиране на ново и енергоспестяващо улично осветление.

До края на настоящия строителен сезон цялостно ще бъде преасфалтирана и улица „Михаил Кефалов“.

ГОЛЯМОТО КОПАНЕ В СТАРАТА ЧАСТ ОБАЧЕ ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ И ЩЕ БЪДЕ ПОДНОВЕНО ПРЕЗ ПРОЛЕТТА. Правителството вече даде 1 млн. лв. за пълния ремонт на улицата под Царевец, където се активизира свлачище. „Изпълнител ще е фирмата „Пътни строежи ВТ“, те имат рамков договор с общината и няма да се налага нова обществена поръчка.“, поясни проф. Камарашев.

От пролетта целият път ще бъде затворен и трафикът отклонен под Балдуиновата кула, за което „Борба“ пръв съобщи. Няма вариант автомобилите да се пропускат поетапно с временен светофар, както е в момента. Засегнатият уличен участък е част от третокласния републикански път III-514, свързващ старата столица с Арбанаси и Горна Оряховица. При стартирането на укрепителните дейности улица „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворена за движение в участъка от площад „Цар Асен I“ до Владишкия мост. Ремонтите тук са свързани и с преасфалтирането на улиците „Читалищна“ и „Михаил Кефалов“, които ще поемат пренасоченото движение.

БЛИЗО 160 МЕТРА Е ДЪЛЖИНАТА НА ЗОНАТА, В КОЯТО СА ПЛАНИРАНИ УКРЕПИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ. ЦЕЛТА Е ДА БЪДАТ ОБХВАНАТИ КАКТО УЧАСТЪКЪТ НА СРУТВАНЕТО, ТАКА И СЪСЕДНИТЕ ЧАСТИ, ЗА ДА БЪДАТ ИЗБЕГНАТИ РИСКОВЕТЕ ОТ ДРУГИ СВЛИЧАНИЯ. Изпълнена ще бъде пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които е с 12 пилоти, представляващи тръби от стоманобетон, забити в земята на голяма дълбочина. Общият брой на укрепителните съоръжения ще бъде над 140. Изградена ще бъде също подпорна стена, оформено ще бъде отводняване. Тези строително-укрепителни работи, както и възстановяването на тротоарния и уличния участък, са оценени на около 1 милион лева.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

2 коментара за “Започна преасфалтирането на старата част на В. Търново, държавата даде 1 млн. за нов път под Царевец

 • 18.10.2018 в 12:50
  Permalink

  А кога ще се завърши ул. „Христо Иванов Войводата“, след като паветата са свършили и трета седмица никой нищо не прави?

  Отговор
 • 18.10.2018 в 15:14
  Permalink

  Няма друга такава държава! Само дава!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *