15 четения

Месечен хороскоп. Прогноза за месец ноември, 2018 година

Хармония във връзките, любовта и общуването и хаос и грешки в делови план

 

Лунна диета през ноември:

В дните от 1 до 7, както и от 23 до 30 ноември, Луната е в намаляваща фаза. Всички диети дават по-добри резултати, защото организмът лесно се освобождава от натрупаните излишни килограми, вредни токсини и вода. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 9, 10, 19, 20, 27, 28 и 29 ноември. В дните от 8 до 22 ноември Луната е нарастваща. Гладуването мъчителните диети и не биха дали най-добрите резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Подходящите дни за лунна диета този месец са 7 ноември – фаза новолуние, 15 ноември – фаза първа четвърт, 23 ноември – фаза пълнолуние, и 30 ноември – фаза последна четвърт.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 2, 3, 4, 5, 27, 28, 29, 30 ноември (за да расте косата ви по-бавно) и 11, 12, 13, 21, 22 ноември (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 6, 7, 8, 16, 17, 18, 25, 26 ноември.

Важни звездни аспекти през месеца: Очаква ни динамичен и разнообразен месец. Месец на промените и трансформациите, предизвикани от това, че Марс, Юпитер и Уран сменят знаците, в които се движат. От друга страна, Венера и Меркурий си предават щафетата по ретроградност и ще се наложи да се настройваме от „обратното” движение на едната планета към „обратното” движение на другата. Казано с няколко думи, чакат ни динамика и изненади…

Венера се движи ретроградно във Везни до 16 ноември, след което отключва сферата на взаимоотношенията, давайки зелена светлина на хармонията във връзките, любовта и общуването като цяло. Личният живот предстои да бъде нареден в пълната си прелест, но на фона му Меркурий чрез своята ретроградност от 17 ноември ще започне да разхвърля в делови план. Срещи, закъснения, грешки от миналото или допускане на постоянни пропуски в настоящето – това са малка част от закачките, които той може да ви предложи в асортимента си от пакости. Ретроградният Меркурий е закачлив, но не и опасен, каквато беше ретроградната Венера. Отдъхнете си. Проблемите минаха. Просто в периода 17 ноември – 7 декември избягвайте да закупувате нова техника, бизнесоборудване, движимо имущество или всичко, за което се сещате, че може да даде дефект впоследствие. Бъдете внимателни при сключване на трудов договор и си оставете вратичка да го преподпишете, след като Меркурий отново тръгне в директното си движение.

Като изключим Венера и Меркурий, месецът ни радва с два благоприятни транзита. На 9 ноември Юпитер навлиза в Стрелец, а на 16 ноември Марс се придвижва в Риби. Юпитер ще се движи на своя трон в Стрелец малко повече от година и на 2.12.2019 г. ще се устреми към Козирог. Използвайте времето дотогава, за да събудите своя оптимизъм и да дадете живот на детето в себе си, което вярва в чудеса и знае как да ги докосне в реалността. Движението на Юпитер в Стрелец иска промяна в начина на мислене, приемане на нови философски идеи и нагласи към новото време. Първите крачки на Юпитер в знака на Стрелеца ни подготвят още през този месец за големите промени, които тепърва предстоят и ще се случат в разгара на 2020 година в световен мащаб. Иска да започнем своето духовно и интелектуално обучение за това, което ни предстои съвсем скоро. Марс навлиза в Риби, откъдето се къпе в очарование и загадъчност. Водната стихия на Рибите гаси пламтящата емоция на Марс и от него пръска ефир от романтика и нежни чувства. Развързва се възелът на любовта и всеки може да я докосне по своя си начин. Да я изрази по-разбираемо за другите. Ходете по-често на кино, театри, изложби. Бъдете в крак с изкуството и черпете интелектуални знания. Това ще ви направи щастливи през ноември.

 

 

ОВЕН

Преподреждане

 

Подгответе се за месец на преподреждането. Ще трябва да се преустроите в един нов и променящ се свят, без да сте готови за всичко това. Движението на Марс във Водолей през първата половина от месеца ви помага да сте обаятелни и чувствени, да говорите пред много хора и те да ви разбират. През втората половина от месеца обръщате повече внимание на своите собствени потребности, на чувствата на вашите близки. На дома си, на границите, които съществуват във вашето съзнание. Ще откриете много свои минуси, които тепърва ще се стремите да превръщате в плюсове. Внимавайте в деловия сектор след 18 ноември, защото невинаги ще уговаряте благоприятните за себе си сделки, а и ретроградното движение на Меркурий забранява подписване на важни договори тогава.

 

ТЕЛЕЦ

Приемете новото

 

През този месец Уран ще напусне знака ви, освобождавайки ви от тежестта да приемате принципи, които граничат с вашата представа за принципи. Донякъде ще бъдете облагодетелствани, тъй като и Венера ще приключи своята ретроградна фаза, освобождавайки ви пътя напред към успеха. Всъщност успехът ви се крие в сериозната работа и преосмислянето на новостите, които се редят една по една около вас. Не се инатете, а приемете полъха на иновациите в службата. Ретроградното движение на Меркурий след 17-18 ноември до края на месеца е причина да имате известни забавяния и трудности в сферата на финансите, но в началото на декември всичко ще се уравновеси. Не губете надежда.

 

БЛИЗНАЦИ

Интересно запознанство

 

За вас стартира един доста важен етап, който ще продължи близо година. Навлизането на Юпитер в Стрелец ще ви помогне да изявите една голяма част от своите таланти, но и също така да преекспонирате с всичко, което можете. Да казвате, че можете да вършите много повече, отколкото реалните ви възможности го позволяват. Ефекта ще усетите още през втората половина от месеца, когато заради ретроградния Меркурий няма да успеете да спазите всички обещани срокове и в деловия ви живот ще настане един малък хаос. Хаос, сътворен от вашето желание да заблестите прекалено бързо. За разлика от професионалния ви крах, личният ви живот се развива с добри темпове, дори не е изключено да срещнете интересно запознанство в службата. Не го избягвайте. Това е нещо съвсем естествено и може да ви се случи.

 

РАК

Заздравявате връзки

 

Този месец иска от вас да си стъпите на краката и да не предприемате никакви рискови начинания, колкото и да ви се ще да пробите бързо и без време. През първата половина от месеца Венера е ретроградна във Везни, като руши хармонията във взаимоотношенията ви вкъщи. Държи ви напрегнати, изпитващи неприятното чувство на огорчение, когато говорите с близките си. Защото всеки един разговор завършва с неразбирателство. Това ще се промени през втората половина от месеца, когато ще можете да подобрите хармонията вкъщи и взаимоотношенията в семейството. Въпреки неразбориите в служебен план пропуснатите срокове за изпълнение на задачите и хаоса, вие ще се справяте отлично. И това е, защото сте заздравили връзките си в сферата на личните взаимоотношения.

 

ЛЪВ

Отървете се от старото

 

Освободете се от излишното напрежение и позволете на месец ноември да дойде при вас с развихрящи се промени и обнадеждаващи новости. Напоследък имахте нужда от нещо свежо в живота си и сега разполагате с шанса да го получите. Навлизането на Юпитер в Стрелец и престоят му там цяла една година е повод за оптимизъм. Прегърнете го и превърнете възможността Юпитер да ви научи на нещо ново в реалност. Бъдете готови да се занимавате с нови неща в живота си, да промените някои от своите вътрешни нагласи, да прочистите съзнанието си от застарели и никому ненужни схващания за живота. Изхвърлете ги на боклука. Имате цяла година да го сторите, а началото на този процес поставете сега, през ноември.

 

ДЕВА

Труден месец

 

Очаква ви емоционален месец. Желанието ви е да подредите всичко около себе си, но това така и няма да се изпълни на практика. През първата половина от месеца, когато Венера е все още в ретроградната си фаза, избягвайте да предприемате рискови за джоба си инвестиции. Стъпете си на краката и не харчете пари за неща, от които нямате нужда. През втората половина от месеца Меркурий, вашият управител, стартира своята поредна ретроградна фаза. Ще изиска да направите пълен анализ на мислите си, на предишни свои действия, на допускани грешки в миналото, които ви тежат и до ден днешен. Добрата новина е, че имате шанса чрез осъзнаването им да ги поправите. Стига само да ги признаете пред себе си и пред когото трябва. Не е лек този месец за вас, но трябва да минете през такъв етап, за да триумфирате съвсем скоро като победители.

 

ВЕЗНИ

Нови запознанства

 

Този месец ще бъде разделен за вас на две половини. Първата е до 16 ноември, когато Венера все още изпълнява своето ретроградно движение във вашия знак. На прицел сте от всички страни, ще ви гледат под лупа, а и вие самите ще бъдете изключително взискателни към работата на хората около себе си. Не е изключено да сте прекалено ревниви и често доста докачливи в сферата на любовта и личните взаимоотношения. През втората половина, след 17 ноември, Венера вече е в директния си ход, но Меркурий е ретрограден. Той ще ви покаже онези хора, за които не си заслужава да хабите повече сили и енергия, за да присъстват в живота ви. Юпитер навлиза в Стрелец и акцентира върху вашето социално развитие. Отсега стартирате едногодишен период, в който общуването ще е всичко за вас. Ще се запознаете с много нови хора и всичко това ще ви доставя неистово удовлетворение.

 

СКОРПИОН

Придобивате знания

 

За вас следва един доста сериозен месец. Юпитер напуска знака ви и вие няма да се чувствате като център на вниманието. Като ос, около която се върти целият свят. Не се отчайвайте, защото той се устремява към сектор от вашия хороскоп, отговарящ за материалната стабилност и ценностната система. Мнозина от вас, преминали през етап на трансформации, ще се обогатят с нови знания, ще добият нови умения и в крайна сметка ще започнат да изкарват малко повече пари с труда си. Това е добра новина в хороскопа, но не забравяйте, че от 17 ноември Меркурий започва своята трета за тази година ретроградна фаза. До 7 декември избягвайте да се замесвате в съмнителни сделки, да раздавате средства назаем или да правите големи инвестиции. Ще е във ваш ущърб. Дръжте на положението си, хармонизирайте взаимоотношенията в личен план и всичко през месеца ще се реди отлично.

 

СТРЕЛЕЦ

Хубав период

 

Можете да се успокоите. За вас стартира един изключително щастлив период, който ще трае малко повече от година. Юпитер, управителят ви, идва на гости в Стрелец – вашия знак. Там той ще е на своя трон и ще се почувства удобно и прекрасно, дарявайки ви с енергия и добри възможности от тук насетне. Разбира се, това е дългосрочната прогноза. В краткосрочен план, а именно през ноември, ще трябва да преживеете ретроградното движение на Меркурий, което отново се случва в Стрелец. Не позволявайте след 17-о число някой да подронва авторитета ви или да ви казва какво да правите с живота си. Стъпете здраво на своите крака и се осланяйте на опита, който имате. Марс навлиза в Риби и ще ви направи една идея по-тихи и затворени. Всички около вас са свикнали да ви виждат шумни, експанзивни и правещи впечатление. Затова в началото ще са учудени на вашите реакции. С времето ще свикнат.

 

КОЗИРОГ

Меркурий не е заплаха

 

През първата половина на ноември очаквайте известни професионални спънки, които искат вашето неотлъчно внимание. Нямате повод за притеснения и драми, просто ще се наложи да поправяте стари грешки. Грешки, за които вече сте забравили, че са допускани. Месецът е богат на възможности за създаване на нови контакти и познанства, както и за пътувания на далечни разстояния. Не приемайте със страх ретроградното движение на Меркурий през втората половина от ноември. Ако при някои планетата сътворява пакост след пакост, то при вас нейното ретроградно движение ще ви помогне да отсеете важното от маловажното в живота си, да прецените приятелите и средата си на живот и да си извадите доста важни изводи за битието, в което живеете към момента.

 

ВОДОЛЕЙ

Променете мисленето си

 

През месец ноември вие се нуждаете от осъвременяване на мисленето си. Чувствате се прекалено назадничави и някои ваши схващания противоречат на случващото се в момента. Усещате се, че не сте типичните Водолеи, които традиционно дърпат юздите на новото. През ноември ще имате възможност да полетите към нови хоризонти. Ще бъдете изключително заети в работата, където ще ви се наложи да гоните срокове, но и да получавате щедри похвали. Марс навлиза в Риби, за да подобри възможностите ви в материален план. Не изпускайте предложение за нова или допълнителна работа, която да ви даде допълнителни средства в банковите ви сметки. Все пак в периода 17-30 ноември бъдете внимателни какви документи подписвате. Меркурий е ретрограден тогава и може да ви подведе и да допуснете грешки.

 

РИБИ

Силен месец

 

Очаква ви силен месец. Марс ви идва на гости и ви зарежда с активност и желание за действие и реализация. Сега сте повече от всякога решени да постигате цел след цел. Още не сте завършили последната и вече сте си набелязали нова. Целият този кръговрат от стрелба, прицелване, покоряване и ново прицелване забързва до такава степен ритъма на живот, че вие забравяте за себе си, за своите потребности и потребностите на своите близки. Затворили сте любовта и чувствата си някъде в мазето и се обръщате към нея само като ви потрябва малко ласка и блага дума. Ще навредите сериозно на взаимоотношенията си, ако не ги подклаждате със страст и внимание. Вземете ли си тази бележка, месецът ще е повече от успешен. Един от най-хубавите за годината.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

2 ноември. Ако сте родени на 2 ноември, то вие сте дипломати и тактици. Можете да премълчавате, когато е необходимо, но винаги извличате полза от своята дискретност. Не се страхувате от нищо. Когато хвалите, то е следствие на реално притежавани качества и умения. Винаги казвате истината, независимо дали това се харесва или не.

Навлизате в прекрасна година на стабилност, любов и добри взаимоотношения. Вие не бива да сте толкова активни, колкото бяхте досега, а е нужно да обърнете внимание на детайлите в живота си и сложите ред там, където той липсва. Мнозина ще сключат брак през тази година. Направете го с увереност и ще видите колко щастливи ще се почувствате.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с гърлото, сливиците и носа.

3 ноември. Рождениците днес са хора, много привързани към своите приятели. Готови са да се жертват за тях, без да се замислят за последиците по отношение на себе си. Има една особеност – те са в състояние често да правят злини, за да доказват след това колко смели и находчиви са. Искрени са в комплиментите и винаги може да се разчита на тях, стига да преглътнат онези моменти, в които нарочно ги поставят в слаба позиция само и само да им протегнат ръка и да им помогнат.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

4 ноември. Кармичната разплата, която сте си избрали за този живот, ви поставя пред граници, чието предназначение е да ги преодолеете. Вие сте волни души, а трудностите, които срещате постоянно по пътя си, ви карат непрестанно да се спирате, да ги преодолявате и да губите време. Няма как, защото е по-добре да се срещнете лице в лице с бариерата, отколкото да се стремите да я заобиколите. По-добре отворени врати, отколкото прескочени прегради. Това трябва да е мотото на вашия живот.

Навлизате в година на финансова стабилност и поради тази причина не бива да се плашите от парична криза. Ще се наложи да смените работата си и ще видите, че е било за добро. Това е хубава година и мнозина ще успеят да утвърдят себе си като успели професионалисти.

Здраве: Възможно е да се обострят ваши стари хронични болежки.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *