Урок по родолюбие събра ученици от четири училища | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Урок по родолюбие събра ученици от четири училища

Публикувана на: 20.11.2018г. 264 прегледа

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ СЪБРА В ЕДНА КЛАСНА СТАЯ УЧЕНИЦИ ОТ ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В края на миналата седмица Марио Мишев, Иван Кънчев и Мартин Стаматов – и тримата от сдружение „Българска история“, гостуваха в Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново и представиха по атрактивен начин моменти от войните за национално обединение.

На урока присъстваха и деца от ОУ „Димитър Благоев“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ОУ „П. Р. Славейков“. Те заедно с домакините от професионалната гимназия гледаха два видеофилма за войните, презентация за Тутраканската битка и живота на генерал Стефан Тошев, главнокомандващ на Трета българска армия по време на Първата световна война.

Представители на сдружение „Българска история“ са тръгнали на турне из страната, за да представят новата си образователна документална поредица „Нашите пълководци“. Инициативата разказва за някои от най-големите български герои на следосвобожденска България. Първите открити уроци извън София бяха в Лясковец и Велико Търново.

На 29 ноември отново във Велико Търново ще се състои втората премиера на „Нашите пълководци“ и тя ще бъде в музея „Възраждане и Учредително събрание“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *