Весела Лечева се срещна с председателите на спортните клубове в Полски Тръмбеш

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ И С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ СПОРТНИ КЛУБОВЕ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Каква трябва да бъде държавната политика в областта на спорта според БСП беше една от основните теми, по които депутатът, треньорите и специалистите разговаряха.

„В три основни линии трябва да са насочени усилията на държавата. Едната е изграждане на спортна инфраструктура в малките общини и населени места и модернизация там, където това е нужно. Изграждане на физкултурни салони и спортни площадки в училищата и ремонт на тези, които се нуждаят от обновяване. Усилията ни трябва да са насочени и към развитие на детско-юношеския спорт.

Липсата на достатъчно и добре оборудвани салони, на модерни спортни пособия за часовете е една от причините децата да не са мотивирани да спортуват в училище. И като прибавим, че на места няма и достатъчно добри учители, а това рефлектира и върху на спортните секции в училище. Преди години те бяха в основата на масовия спорт и на откриването на спортните таланти. Сега няма инфраструктура за развитието на тези секции, липсват и достатъчно добре подготвени треньори“, коментира Весела Лечева.

За възможното предстоящо домакинство на България на Световното първенство по футбол са си говорили още Весела Лечева и спортистите в Полски Тръмбеш.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.