Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

„Мегапорт Рейсинг“ обра купите на Федерацията по автомобилен спорт

Изключително присъствие при награждаване на призьорите на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) за 2018 г., имаше великотърновският клуб „Мегапорт Рейсинг“. Церемонията се състоя в „Експо център” в София, като събра над 200 пилоти. На нея по традиция бяха отличени първите трима от всеки клас в категориите рали, рали спринт, затворен маршрут, планинско изкачване, рали крос, автокрос, гимкхана и дрифт.

В генералното класиране на рали победител е великотърновският екипаж Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, които са първи и в класа си RC2. Спортен клуб „Мегапорт Рейсинг” е първи и в отборното класиране в страната за 2018 г. В рали спринта Ангелов и Сивов също са първи в генералното класиране, а клубът е втори след „Дунав Рейсинг”.

Съотборникът на Ангелов – Емил Денев получи купата за първото място в страната и шампионската титла на рали спринт в клас RC3. Великотърновският пилот с навигатор Богомил Ненов оглави за сезона първото място в своя клас RC3, като изпревари Петър Бакалов и Белослав Денчев от АСК „Вромос Жакен”. Той е на втора позиция в класа си за годината в планинското, а на рали е трети след Антон Титов и Дияна Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *