131 четения

„АП спорт“ с куп отличия от Държавното по спортна стрелба

Куп медали спечелиха състезателите на „АП спорт“ на проведеното от 10 до 12 февруари в град Търговище Държавно първенство по спортна стрелба за мъже и жени с въздушно оръжие.

Самуил Донков завоюва шампионска титла при мъжете на пистолет след оспорвана борба само с една десета от точката преднина пред Радослав Димитров „Светкавица“, въпреки неотшумялата пневмония. Николай Колев остана четвърти, Георги Узунов (победител в квалификацията) е шести, Стоян Пушков е 15-и, Мартин Драгомиров 17-и, Стоян Колев 19-и, Симеон Михайлов 20-и. Веселин Генов от другия великотърновски клуб „Етър 100″ е пети. В отборната надпревара състезателите на СК“АП спорт“ са шампиони с убедителна преднина пред „Стрелба“ (Варна), а „Дунав“ (Русе) са трети.

При жените с пистолет Адиел Илиева завоюва бронзов медал на първото си първенство при жените, Яна Митева е седма, а Кристиана Стоянова е осма във финала. И женският отбор на „АП спорт“ е убедителен шампион , пред отборите на „Тракия“ (Пловдив) и „Снайпер 92“ (Силистра).

В дисциплините с пушка от състезателите на СК „АП спорт“ Петя Луканова е втора при жените, Виктория Иванчева е четвърта, а Ваниела Андонова – с нов личен резултат в квалификацията, е осма след финала. Добрин Буров от „Етър100“ е трети при мъжете на пушка, съотборникът му Боян Байчев е четвърти, а Тихомир Петров от „АП спорт“ е шести.

Нови медали спечелиха стрелците и в дисциплините за смесени отбори. На пистолет втория отбор на СК“АП спорт“ Адиел Илиева и Георги Узунов завоюваха сребърен медал. Първият отбор на СК „АП спорт“ Яна Митева и Самуил Донков е трети. На пушка първите две места бяха за състезатели от „Тракия“ – Пловдив, а първият отбор на СК „АП спорт“ Виктория Иванчева и Тихомир Петров е трети в крайното подреждане. Петя Луканова и Александър Луканов, като втори тим на „АП спорт“ са четвърти.

Първенството продължава със стартовете за юноши и девойки, младша и старша възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *