Изграждат 9-етажен бизнесцентър с покрит басейн, ресторанти и магазини на входа на Велико Търново

Сградата ще е с над 30 хил. кв. метра разгъната площ, инвеститор е „Бизнес център ВТ“ ЕООД.

ДЕВЕТЕТАЖЕН БИЗНЕСЦЕНТЪР С ТРИ ЕТАЖА ПОДЗЕМЕН ПАРКИНГ ЩЕ СЕ ИЗВИСЯВА НА ЗАПАДНИЯ ВХОД НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ПО БИЛДИНГА ВЕЧЕ СЕ РАБОТИ, а инвеститор е компанията „Бизнес център ВТ“ ЕООД, свързана със съсобствениците на предприятието за опаковки „Екстрапак“. Проектът е един от най-мащабните в региона за последните години и по неофициална информация заедно със строителството, оборудването и закупуването на имота ще глътне близо 20 млн., разбра „Борба“.

Комплексът е разположен на мястото на бившата база на Съюза на българските автомобилисти точно на главния път за София. Както „Борба“ пръв съобщи, инвеститорите закупиха още миналата година земите и събориха старите сгради, за да подготвят новото строителство. Бизнесцентърът ще има впечатляващата площ от над 30 хил. кв. метра подземна и надземна част, а височината му ще позволява уникална панорама. Сградата ще има и обширен паркинг, включително и под земята, с 219 места. Проектирана е от екипа на арх. Иво Петров от София.

ОСВЕН ОФИСИ И КОНФЕРЕНТНИ ЗАЛИ ТУК Е ПРЕДВИДЕН И ПОКРИТ ПЛУВЕН БАСЕЙН, заведения и ресторанти, както и множество други търговски обекти.

Бизнесцентърът се простира на площ от 10 дка. В съседство наскоро голям център за гуми пък направи компанията „Примекс“.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “Изграждат 9-етажен бизнесцентър с покрит басейн, ресторанти и магазини на входа на Велико Търново

 • 13.03.2019 в 13:43
  Permalink

  Това е начина, почти извън града, с голям паркинг !!! Ако нещо още ще се строи в този град, там е района плюс западно от Метро, строй си колкото високо си искаш, на никого не пречи там . И нека там да си мерят кой може по-висока сграда да построи, а не в града, където е претъпкано вече !!!

  Отговор
 • 13.03.2019 в 13:51
  Permalink

  Мечтата ми за Велико Търново е да се развива, но трябва да се помисли много за трафика. Единственното нещо , което може да се направи много подземни паркинзи, да има коли, но все едно, че изчезват някъде, иначе ще настъпи нетърпим хаос. Много от шофьорите не са научили как да се движат в една лента, не подават мигачи, това още повече усложнява нещата.

  Отговор
  • 13.03.2019 в 20:15
   Permalink

   Сериозно ли мислиш, че това е единственото решение? Помисли пак 🙂

   Отговор
 • 15.03.2019 в 9:08
  Permalink

  Това са страхотни новини! Сега пак ли ще хейтвате?! Ами замислете се колко работа ще има за търновци ….. и какви по-хубави заплати ще получават някои хора. Нали искаме да задържим младите хора по родните им места? Явно обаче искаме и на поляната работат

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *