Съдебният съвет откри процедура за избор на нов шеф на търновския съд | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Съдебният съвет откри процедура за избор на нов шеф на търновския съд

Публикувана на: 14.03.2019г. 1009 прегледа

Кадрови решения се чакат и в Г. Оряховица и Елена

 

Съдийската колегия на ВСС откри процедура за избор на нов административен ръководител на Районния съд във Велико Търново. Вторият и последен възможен мандат на председателя съдия Десислава Чалъкова изтича на 23 май 2019 г., предложения за назначаване на административен ръководител могат да се подават в администрацията на ВСС в едномесечен срок от обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник”.

Десислава Чалъкова управлява най-големия районен съд в областта вече 10 години. По закон шефските мандати в съда и прокуратурата са по пет години и следващ не се предвижда. Неин заместник е съдия Младен Димитров.

Кадрови промени от повече от година се очакват в Районния съд в Горна Оряховица. За свободното място на председателката Павлина Тонева след двата й мандата кандидатките са две. Все още решение на ВСС дали Златина Личева, или Росица Велкова ще управлява съда в железничарския град обаче няма. Нов районен прокурор се търси в Елена, след като Красимир Сариев напусна системата поради пенсиониране. Все още няма и апелативен прокурор, след като Огнян Басарболиев напусна и си замина за Русе да работи нещо друго. Единствен кандидат за поста е неговата заместничка Таня Недкова, но ВСС блокира нейния избор с допълнителни административни изисквания още през ноември м.г. и до момента решение за избора също няма.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Съдебният съвет откри процедура за избор на нов шеф на търновския съд"

  • 14.03.2019 в 22:44

    и без това е некомпетентна … време е да си ходи!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!